Gå til hovedsiden

Oslo Skiskytterlag siktet mot nettskyen

Oslo Skiskytterlag flyttet sitt klubbregnskap til nettskyen. Et nettbasert regnskapsprogram for idrettsklubber ga dem bedre kontroll og oversikt enn noensinne.

Få bedre kontroll med et nettbasert regnskapsprogram for idrettsklubber
Oslo Skiskytterlag sikter mot nettskyen

Oslo Skiskytterlag ble stiftet i 1985 og har i dag 80 aktive løpere. Som alle andre norske klubber har de et godt støtteapparat med foreldre og pensjonerte løpere. De er mange som bidrar, og et par av de frivillige har litt å si om hvordan de håndterer regnskapet i klubben, og erfaringen med overgang til et nettbasert regnskapsprogram for idrettsklubber.

Fra lokalinstallert til nettbasert regnskapsprogram for idrettsklubben

I 2016 flyttet Oslo Skiskytterlag sitt klubbregnskap til nettskyen, og de har aldri hatt bedre kontroll og oversikt.

Når tiden var inne for å gå fra daTax, økonomiprogrammet som var lokalinstallert på personlige pc-er, og over til skybaserte Visma eAccounting, fikk de god hjelp til konverteringen. Morten Fornes og Håkon Amundsen, klubbens “tallknusere”, fikk veiledning og hjelp hele veien. Selv om løsningen fungerer perfekt kan de fortsatt henvende seg til Visma om de trenger hjelp eller om de har behov for utvidelser.

Økonomiprogram for Dugnads-Norge

Kasserer eller økonomiansvarlig er jo som mye annet i foreninger og lag basert på ubetalt arbeid. Men akkurat denne dugnadsposten kan være en dyrebar erfaring om man ikke har orden og oversikt. Mange kvier seg til å ta fatt på denne oppgaven, og det er ikke mange som melder seg til jobben. Så dermed risikerer man ofte å få inn personer som ikke passer.

Har idrettsklubben et nettbasert regnskapsprogram for idrettsklubber vil jobben bli mer håndterbar. Med Visma eAccounting har man alltid tilgang til regnskapet, flere kan logge seg inn og alt er på plass når nye personer overtar rollen. Og det beste av alt – programmet tenker for deg og gir deg konteringsforslag.

“Det er nok av eksempler på klubber uten oversikt og kontroll på pengene. Med Visma eAccounting avstemmer vi alle betalinger over konto løpende og kan til enhver tid legge frem tall for styret på styremøter,” sier Fornes.

La banken og regnskapet snakke sammen

Oslo Skiskytterlag har også integrert økonomiprogrammet med DNB nettbank. På denne måten blir alle inn- og utbetalinger fra nettbanken liggende klart for bokføring i programmet. Enkelt, og man slipper dobbeltarbeid. “Skybasert regnskapsprogram med to-veis bankintegrasjon sparer oss for masse tid, ikke minst avstemming av betalinger som ofte gikk feil når man ble sittende til de sene nattetimer”, fortsetter Morten Fornes.

Alltid oppdatert regnskap i nettskyen

Skulle Oslo Skiskytterlag gi et råd til andre idrettsklubber som vurderer skybasert regnskap må det være at de ikke må undervurdere hvor viktig det er at flere personer har tilgang til regnskapet. Dette letter arbeidet og gjør det mer tilgjengelig. Og skulle uhellet være ute og man blir angrepet av datavirus er det smart å ha flere som har tilgang til tallene. Backup derimot – det trenger man ikke tenke på når man bruker skybaserte regnskap. Alt er lagret og oppdaterer seg automatisk i nettskyen.

En annen fordel med skybasert regnskap og Visma eAccounting er at din regnskapsfører kan jobbe i samme program. Så trenger du hjelp fra klubbens regnskapsfører kan man enkelt sende melding til hverandre inne i programmet.

I dag er det Håkon Amundsen som innehar rollen som Økonomiansvarlig i Oslo Skiskytterlag, han kunne gledelig overta et oversiktlig og presist regnskap fra sin forgjenger Morten Fornes.

Lyst til å sjekke om Visma eAccounting kan være en bra løsning for klubben eller foreningen din? Prøv gratis i 14 dager! Vil du vite mer kan du også melde deg på et av våre gratis webinarer.

Mye jobb med å flytte over data fra gammelt program til Visma eAccounting? Ikke i det hele tatt, vi flytter dine data fra gammelt regnskapsprogram til Visma eAccounting – helt gratis.

Mest populære