Lansering av Visma.net

Nå er det ikke en skyfri himmel som gjelder

Tirsdag 5. juni var dagen her! Visma lanserte sitt nye skybaserte forretningssystem. Navnet er Visma.net og det ble altså ble vist for offentligheten for første gang på Oslo Kongressenter. Det var en fullsatt sal med høye forventninger, og disse ble innfridd!

Mitt siste prosjekt har vært i Visma Software AS, og det var derfor naturlig å ta del i lanseringen. Ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Lokalet var lyssatt i blått med skyliknende lamper i himlingen. Med soft electronica, produsert på data, og spilt over skybaserte Spotify i bakgrunnen koste gjestene seg med fingermat og noe godt i glasset før en 45 minutters intensiv sesjon satte i gang. Det var en entusiastisk Administrerende Direktør i Visma Software AS, Erlend Sogn, som åpnet showet før Konserndirektør Øystein Moan introduserte oss til Visma.net. Deretter fulgte en demonstrasjon der vi fikk innblikk i de ulike brukergruppene og funksjonalitet.

Partnere

Visma selger software gjennom partnere, og hvordan vil overgangen fra å selge tradisjonelle on-premise løsninger sammenliknet med on-demand løsninger se ut for dem? Dette har vært hovedfokuset i mitt prosjekt. Jeg har laget en dynamisk modell der jeg sammenlikner kundes kostnader over 5 år på de to ulike løsningene, for så å se på ulike scenarier for hvordan inntektsstrømmen til partnerne vil se ut de neste 10 årene. It-kostnader utgjør den største forskjellen mellom de to løsningene. De it-relaterte kostnadene vil bli sterkt redusert ved Visma.net da det vil være Visma IT i Oslo som vil drifte løsningen. Dette vil blant annet påvirke kompetansebehovet fra et teknisk fokus til mer prosessrelatert.

Dukket ned i tallmateriale

I to måneder har jeg dykket ned i detaljert tallmateriale og Excel sin fantastiske funksjonalitet. Jeg vil si jeg har blitt en reser i Excel, noe som har medført at jeg i perioder har drømt om ruter, tall og formler. Prosjektet ble avsluttet ved en presentasjon for ledergruppen, en internasjonal prosjektgruppe, og avslutningsvis for styret i Visma Software AS. Tanken er at dette skal tas videre i et program der vi ønsker å bistå partnerne i overgangen til en SaaS verden, og det å definere dette programmet er mitt nye prosjekt.

 

I’m worked as a Management Trainee in Visma. I have a bachelor’s degree in International Marketing from Oslo School of Management, and a Master’s degree in Business Administration (MBA) from California Lutheran University.
Connect with Mari: