Gå til hovedsiden

Hva skjer i skyen? Motta faktura

En serie i 11 deler for deg som er nysgjerrig på digitalisering. Hva skjer egentlig i skyen? Hvilke prosesser kan du automatisere?

Hva skjer i skyen
Hva skjer i skyen
Hva skjer i skyen? er en serie i 11 deler for deg som er nysgjerrig på digitalisering. Det snakkes om sky, effektivisering og bærekraft over en lav sko, men hva betyr det for deg? Hvilke prosesser kan du automatisere? Hva er fordelene og hvor starter du?
Vel, la oss starte med å snakke om …

Å motta faktura

Digital Index 2019 viser at bare 53 % av alle fakturaer mottas elektronisk, direkte inn i økonomi- eller fakturabehandlingssystemet. Altså ikke per epost eller papirpost. Å digitalisere fakturaprosessen betyr at de prosessene du før har punchet, nå blir behandlet automatisk. Mottar du fakturaer elektronisk, vil fakturaene leses i bedriftens økonomisystem og kan konteres i henhold til forutbestemte regler. Mottaksprosessen går automatisk.

Hva må du gjøre selv? Det eneste du trenger, er å attestere fakturaen elektronisk på PC, nettbrett eller mobil. Økonomiavdelingen slipper å håndtere alle innkommende fakturaer og kan heller jobbe med avvik. Det sparer bedriften både for mye tid og penger. I tillegg er det bra for miljøet å redusere papirforbruket. 

Les også: Hva er efaktura? og Hva er EHF? og kanskje til og med Hva er ELMA?

3 harde fakta det er umulig å overse

 • Du sparer minst 10 minutter per faktura du mottar elektronisk
 • Du sparer 91 kr per faktura du mottar elektronisk
 • Andel fakturaer som må purres
  • epost 34 %
  • papir 28 %
  • elektronisk faktura 10%

Så hvordan setter du i gang?

 1. Våg å slippe tak i manuelle prosesser. Du får bedre kontroll med elektronisk fakturamottak.
 2. Hør med din leverandør av økonomisystem om hvordan du enklest kan komme i gang med mottak av elektronisk faktura. For mange vil det kun være å «skru på en bryter». 
 3. Sørg for at flest mulig av dine fakturaer blir sendt elektronisk til deg. Alle kan sende elektronisk faktura i dag, så da gjenstår det egentlig bare å be leverandørene dine om å sende deg fakturaer elektronisk.
 4. Du kan også lese mer om vår løsning for å motta efaktura.

Skjer det noe annet i skyen, da?

Mest populære