Moderne regnskapsbyrå sikter mot stjernene

Eratio bruker kun Visma eAccounting i samarbeid med sine kunder

I november 2016 så eRatio dagens lys, og regnskapsbyrået hadde operasjonell oppstart i 2017. De har på kort tid satt sitt avtrykk i bransjen som et nyetablert og moderne regnskapsbyrå, som har skutt fart med en ellevill vekst. I dag har de over 200 kunder og 12 ansatte, og gründer Jan Morten Eskilt har ingen planer om å stoppe der. Tvert imot satser eRatio på fortsatt sterk vekst fremover, og målsettingen er å ha tusenvis av kunder i Europa, alle med samme konsept – automatisert regnskapsføring basert på direkte integrasjoner og maskinlæring.

Utnytter mulighetene med digitalisering i skyen

Eskilt er klar på at hovedutfordringen for regnskapsbransjen i dag er for lite adopsjon av digitaliseringsmuligheter. Dette gjør at relativt høytlønnede regnskapsmedarbeidere gjør unødig manuelt arbeid. Han mener det er helt nødvendig å utnytte teknologien som finnes på markedet i dag for å være et moderne regnskapsbyrå. I den forbindelse har bruken av Visma eAccounting vært en nøkkel til suksess for dem.

“Visma eAccounting er en superenkel løsning for kunde, og avansert nok for regnskapsfører. Videre er det tett integrert med bank, kasse og webshop, og ikke minst fornuftig priset for SMB markedet. Spesielt er det fire viktige områder som gjør at kundene våre er storfornøyde med Visma eAccounting:

  • Bankintegrasjonen muliggjør oppdatert regnskap og automatiserer fortløpende rapportering til regnskapsfører. Få bankhendelser inn hver dag for kontinuerlig avstemming av regnskapet. Dette gjør at du unngår arbeidstoppene.
  • AutoInvoice og elektronisk fakturering sørger for å forenkle både inn- og utfakturering, sikre rett postering og å unngå manuelt arbeid.
  • Skanning av kvitteringer via app gjør at kunden slipper å spare på kvitteringer, og får det unnagjort med en gang.
  • Mobilappene er enkle og oversiktlige. Kundene setter veldig pris på å kunne få tilgang til oppdatert regnskap og oversikt over økonomien i løpet av noen få sekunder – i kaffepausen, på toget eller i sofaen. Det at man får lønnsslipp direkte på mobilen er også et stort pluss”

I tillegg til Visma eAccounting for selve regnskapsføringen, er Visma Byrå et viktig verktøy for eRatio. Med Visma Byrå sikrer de ansatte seg at alle lovpålagte og selvpålagte oppgaver blir utført, samt at avtalene med kundene blir oppfylt. Det at disse verktøyene er nettbaserte er helt avgjørende.

“Vi kan utføre jobben vår like bra på hjemmekontor, på reise, og på ferie, som vi kan fra kontoret. Våre kunder har direkte innsyn i sitt eget regnskap og “ser oss rett i kortene”, og kan kommunisere med sin regnskapsfører direkte i systemet.”

 

Les også: Garanterer halv pris på regnskapstjenester

 

Hva skal til for å lykkes som et moderne regnskapsbyrå nå og i fremtiden?

eRatio har hatt stor suksess med å ha en offensiv markedsføringsstrategi. De har markedsført seg både i sosiale medier, med papirannonsering og annonsering via Google Adwords. Ikke minst har de sørget for å ha fornøyde kunder, og Eskilt presiserer at referanser fra fornøyde kunder er en svært viktig kilde til nye kunder.

Videre mener Eskilt at det er svært viktig å finne den mest integrerte løsningen på markedet, og starte adopsjon kunde for kunde. eRatio jobber utelukkende i Visma eAccounting, og vektlegger at det er et trygt system i stadig utvikling. I tillegg må man ta riktig posisjon i markedet, samt revurdere prisstrategien man har.

“Man må posisjonere seg nå, før tradisjonelle regnskapsførere rekker å omstille seg. De som ikke klarer omstillingen i løpet av 2-3 år vil få det meget utfordrende. Videre må man tørre å levere tjenester til fastpris. Om man ikke klarer det, vil noen kunder føle seg “melket” etterhvert som aktivitet, omsetning og fortjeneste øker.”

Hovedbudskapet fra Eskilt og eRatio for å lykkes som et moderne regnskapsbyrå nå og i fremtiden, er å utnytte teknologien som er tilgjengelig og satse på skyen.

“Ikke vær redd for teknologien! Omfavne mulighetene – ha alt i skyen, med direkte integrasjoner og maskinlæringsmuligheter. La systemet gjøre jobben som før ble gjort manuelt.”

 

Vurderer ditt regnskapskontor å jobbe i Visma eAccounting for regnskapsbyrå? Les mer om løsningen her, eller meld deg på et gratis introduksjonswebinar.