Gå til hovedsiden

Mobil bestilling til betaling – er det mulig?

Søken etter en smidig prosess fra bestilling til betaling er ikke noe nytt for deg som jobber med innkjøp. Prosessen har blitt gradvis mer digitalisert, og flere har tatt i bruk elektroniske verktøy for å sikre at de har god kontroll på organisasjonens anskaffelser.

Flere av stegene i prosessen har blitt automatisert. Gjennom å matche ordre og faktura, trenger leder kun å godkjenne innkjøpet en gang. Når fakturaen er godkjent skjer betalingen automatisk gjennom den nye remitteringsrutinen i Visma Autopay. Hvis vi da ser på hva som er igjen i prosessen er det følgende aktiviteter som må gjøres:

Med Visma Bestilling tar vi et stort skritt i retning av en helmobil innkjøpsprosess. Innkjøpere kan nå bestille varer fra katalog direkte gjennom appen. Dette kan gjøres enten ved å finne riktig artikkel med noen få tastetrykk, eller ved å skanne strekkoder på lageret.

Gjennom eHandel Mobil kan leder godkjenne bestillingen, og da også den matchede fakturaen, på sin mobile enhet.

Etter sommeren utvider vi funksjonaliteten i appen til også å kunne benyttes til behovsmeldinger. Da kan ansatte melde inn sine behov via sin mobiltelefon eller pad. Det siste leddet, varemottaket, gjøres på nettet i dag, men vil være en naturlig mobil utvidelse.

Vi kan derfor trygt si at JA, vi er ikke langt unna en virkelighet der hele behov-til-betalingsprosessen er automatisert og mobilisert. Men hva betyr egentlig dette for deg som innkjøper? Gevinsten ligger i å frigjøre tid til å fokusere på organisasjonens kjernevirksomhet og de viktige kontrollpunktene der avvik kan oppstå. Fokuser på det som skaper verdi og spar tid på prosesser som er enkle å mobilisere og automatisere.

Mest populære