Min dag som kursholder

Christine Svela

Jeg har utfordret kursholderne i Visma om å skrive en bloggartikkel, enten om stoff fra kursene de holder for oss eller for å gi et innblikk i hvordan er det å være kursholder på en typisk kursdag. Christine Svela er først ute. Dette er noe som er typisk for Christine, positiv, rask og åpen for nye ting. Christine holder kurs i Visma Global og Visma CRM og er meget erfaren og dyktig i sitt fag.

ChristineSvelaMin dag som kursholder
Min arbeidshverdag, hvem er interessert i det? Hvor mye skal jeg “utlevere” meg selv? Skal jeg fortelle om hvor nervøs jeg var før hvert kurs da jeg begynte i Rubicon sin kursavdeling for over 14 år siden? Jeg kunne våkne midt på natten og tenke: «Hva om jeg ikke kan svare på det spørsmålet, det må jeg sjekke ut her og nå» og «Hva om de som kommer på kurset er “monstre” som bare ønsker å sette meg fast?» Det var bare om å gjøre og overleve kursdagen.

Nå, hundrevis av kursdager og fjorten år senere, har jeg for lengst innsett at jeg overlever kursdagen. Kursdeltakerne er hyggelige mennesker som blir glade for å lære noe nytt som kan effektivisere arbeidshverdagen deres.

Lang fartstid
«Hvordan har du orket å holde kurs i så mange år?» Er noe jeg blitt spurt om mange ganger. Enkelte kurstemaer har jeg holdt i over ti år. Hva kan være givende med det? Svaret er at, siden det er mennesker jeg jobber med, er ingen kursdager like. Utfordringen min er å møte kursdeltakerne på det kunnskapsnivået de er. Jeg spør alltid deltagerne hva de forventer av kursdagen, og dermed blir min oppgave å imøtekomme disse forventningene så langt det lar seg gjøre. Mitt eget mål med en kursdag er at alle skal bli bedre brukere av det systemet de bruker i løpet av dagen.

En annen utfordring er at programvaren utvikler seg, og nye systemer kommer til. Det er alltid noe nytt å lære seg, jeg blir aldri utlært. Selve programmet er ett område, fagområdene et annet. Når det gjelder sistnevnte, har jeg lært masse av mange dyktige fagpersoner som har vært kursdeltakerne mine gjennom disse årene. Dette gjelder fagområder innen salg, regnskap, IT, systemdesign og logistikk. Jeg føler meg privilegert som får innblikk i så manges arbeidshverdag. Noe av det som motiverer meg mest, er for eksempel, når jeg får spørsmål om en rapport jeg aldri har laget før (gjerne en multirapport i Visma Global hvor det er milliarder av muligheter), og sammen med kursdeltakeren får vi laget den aktuelle rapporten fra den aktuelle tabellen. Det er kursdeltakerne som gir meg de beste eksemplene som jeg benytter videre på neste kurs.

En god kursdag
En god kursdag for meg er når jeg har fått en god dialog med kursdeltakerne og stemningen i kursrommet er positiv. Starten for kurset går klokken 09.00, vi spiser lunsj sammen midt på dagen og blir litt mer kjent på et personlig plan. Klokken 15.00 avsluttes kurset og hvis kursdeltakerne går hjem fornøyde og motiverte, har jeg hatt en god kursdag, og det vil jeg definere som en typisk kursdag!

Her ser du oversikt over noen av kursene Christine holder.

0