Gå til hovedsiden

Lyst til å starte egen bedrift? Dette bør du tenke på

Omtrent halvparten av alle aksjeselskap som ble etablert i 2005 var ikke lengre i drift i 2010.
Ikke bli en av dem du også.

Visma Services Vokser med oppkjøp

Ikke bli en av dem du også.

Mange går rundt med en gründerspire i magen og ønsker å realisere sine drømmer om å starte egen bedrift. For en vellykket oppstartsfase og drift er det flere ting du bør tenke på.

Mitt tips er å starte med disse tre:

  1. Planlegging og finansiering. Det er viktig å planlegge både selve prosessen og ikke minst oversikten over finansiering og økonomi. Lag en solid forretningsplan. Planen hjelper deg å unngå feiltrinn og øker sannsynligheten for å lykkes. Skal du skaffe investorer, søke om lån eller støtte til oppstart er det ofte en forutsetning at du legger frem en god forretningsplan.
  2. Vær fleksibel og grip mulighetene. Benytt deg av løsninger og programvare som gjør det enkelt for deg å være fleksibel, og som gir deg mulighet til å skalere opp i takt med utviklingen av bedriften. Grip sjansen til å vokse når og der det er naturlig.
  3. Hold fokus! Ofte kan det være mye man må lære i en oppstartsfase. Det er derfor viktig å frigjøre tid til resultatskapende arbeid. Gjør det du er best til og ikke vær redd for å sette ut oppgaver der du mangler kompetanse. Det sparer deg for både tid og frustrasjon.

Har du lyst til å starte egen bedrift? Men usikker på om du skal tørre å satse? Har du mange spørsmål og er du fortsatt litt usikker? Da har vi en dag spekket med nyttig informasjon for deg.

Mest populære