Gå til hovedsiden

Hva er viktig for å lykkes som nyetablert?

Årlig registreres det rundt 50 000 nye bedrifter i Norge. For mange av disse er det tøft å komme seg gjennom de første 5 årene. Hva gjør de som lykkes?

Bruk tiden på det som er viktig for deg
Bruk tiden på det som er viktig for deg

Ha kontroll på økonomien og regnskapet

Å starte egen bedrift er tøft og krevende. Man må legge inn mye arbeid, stor vilje, tålmodighet, og ikke minst, ha god økonomistyring.
Å ha kontroll på økonomien i den nye virksomheten betyr at du må ha oversikt over regnskapet ditt, noe som gjør det nødvendig med et godt regnskapsprogram, som gir deg oversikt over økonomien til enhver tid.

Hvordan kan man som nyetablert bedrift få hjelp til å løse utfordringer knyttet til økonomi og regnskap?

Et nettbasert regnskapsprogram gjør hverdagen enklere

Møt Duotech AS fra Drammen – en konsulentbedrift som leverer tjenester innen automatisering, programmering og engineering.

“En av de største utfordringer for oss var likviditet, det å få på plass systemer, altså administrative og regnskapsmessige systemer”, sier Tor-Egil Kleiv, grunnlegger i Duotech AS.

Duotech AS hadde ingen forhåndskunnskap om regnskap før de startet opp. Men de har hatt stort nytte av å bruke et online regnskapsprogram i sin arbeidshverdag.

“Vi bruker Visma eAccounting for alt fra tilbudsfase til regnskaps- og bilaghåndtering, og til sluttfakturering av kunden. For eksempel når jeg har jobbet med et prosjekt så kan jeg gå inn og føre timer i timemodulen, og jeg kan fakturere via appen. Arbeidsdagen vår har blitt enklere. Det har forenklet mye for oss. Det at det er skybasert gjør at vi hele tiden har tilgang til dataene, uansett hvor vi er”, fortsetter Tor-Egil.

En stor fordel med å bruke et online regnskapsprogram er at man har mulighet til å jobbe sammen med en regnskapsfører, på en enkel måte. Du kan gjøre det du føler du er kompetent til å gjøre, og en regnskapsfører kan komme inn og hjelpe deg med kritiske oppgaver, som for eksempel årsavslutning, men du sitter på kontrollen av systemet.

Bruk tiden på det som er viktig for deg

For å lykkes som selvstendig næringsdrivende krever det selvsagt hardt arbeid, god fokus og så hjelper det selvsagt å ha en god idé. Derfor er det viktig at du får brukt mest mulig av tiden din til det som er viktig for deg og det som generer penger til din bedrift. Da er det veldig fint å ha et program som kan hjelpe deg med dette.

Å ha kontroll på økonomien og regnskapet i din bedrift er uten tvil en medvirkende faktor til å lykkes.

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan få kontroll over økonomien?

Se denne videoen hvor blant annet Duotech AS forteller om egne erfaringer og hvilken erfaringer de har ved bruk av nettbasert regnskapsprogram.

 

Mest populære