Liker du skiskyting? Det gjør vi også!

I år er Visma med på å sponse NRKs sendinger fra VM i skiskyting i Nove Mesto, Tsjekkia. Sammen kan vi følge utøverne og forhåpentligvis får vi med oss et gull eller to også.

Vi gleder oss over norske idrettsprestasjoner og fra 7-17 februar kan vi heie på de norske utøverne sammen.Visma-logoen vil bli synlig i TV-ruta, og vi håper våre ansatte vil verdsette å se vår merkevare i denne sammenheng. Vi vil også gjennomføre konkurranser både internt og eksternt, så følg med i sosial medier, så dukker det kanskje opp noe moro.

Gjennom  internt engasjement, der ansatte både heier, deltar som tilskuere eller sitter ivrige hjemme foran skjermen, opplever vi ikke bare ren og skjær sportsglede sammen, men vi får også se på nært hold hvordan utøverne takler stress, presterer under press og gang på gang treffer blink! –Forhåpentligvis.

Mestring
Det er ikke kun fysikken som skal stemme i skiskyting – har du ikke hodet med deg kan det få store konsekvenser på standplass. Generelt kan det trekkes flere paralleller mellom sportsverdenen og arbeidslivet, selv om vi ikke nødvendigvis har alles øyne rette mot oss i alt vi gjør, gjelder mange av de samme faktorene, som motivasjon og stressmestring.

Noe som inspirerer til etterfølgelse er idrettsutøvernes evne til å være her og nå og holde fokus. I en hektisk hverdag kan tankene lett flyte videre til neste gjøremål i stedet for å fokusere på den konkrete oppgaven. Mister skiskytterne fokus, ja, da misser de også blink.

Mental trening
Med bankende hjerte og høy puls er det imponerende hvordan utøverne klarer å holde holdet kaldt. Stressmestring krever mental trening. Vi vet at uventede hendelser og nye utfordringer kan være stressende, men også at jo mer erfaring vi får, jo lettere blir det. Underveis kan det være viktig å holde motet oppe. Motivasjon er nemlig en avgjørende faktor enten det dreier seg om neste renn eller neste prosjekt. Det viktigste er at man finner sin motivasjonsfaktor, enten det dreier seg om oppgavespesifikk motivasjon eller belønningsdrevet motivasjon.

Vi gleder oss veldig! Gjør du?

0