Bedriftskonsulenten samarbeider med Visma eAccounting kunder fra hele Norge

Landsdekkende regnskapsbyrå med fokus på samarbeid

  • Navn: Bedriftskonsulenten AS
  • Virksomhetsområde: Regnskapstjenester og økonomisk rådgivning
  • Tar regnskapsoppdrag i: Visma eAccounting
  • Hjemmeside: https://www.bedriftskonsulenten.no
  • Antall ansatte: 3

I 2013 ble Bedriftskonsulenten etablert i Hof i Vestfold. Regnskapsbyrået drev da i relativt liten skala, men økte både antall ansatte og kunder i 2016.  I løpet av 2018 forventer de å ha 200 kunder, seks ansatte og to kontorer. Planen er også på sikt å fortsette å vokse, og målet er å ekspandere videre som et landsdekkende regnskapsbyrå med kontorer over hele landet. Hovedsakelig ønsker de å lokalisere seg i lokalområder for å styrke næringslivet. Daglig leder Sylvi Stenersæter presiserer at muligheten for å jobbe uavhengig av hverandre, på ulike steder med digitale løsninger gjør det mye lettere å oppnå den veksten og forretningsutviklingen de ønsker.

Kunder over hele landet

I dag markedsfører Bedriftskonsulenten seg mot hele landet, og har kunder fra Nordkapp i nord til Stavern i sør. Sylvi vektlegger at bruken av nettbaserte systemer tilrettelegger for å være et landsdekkende regnskapsbyrå. Dette er en av mange fordeler med å jobbe i skyen – man er ikke avhengig av å treffe hverandre fysisk for å ha et samarbeid. Mye av kommunikasjonen går heller på mail, telefon, skype og i selve systemet. Sylvi mener det ikke er noen tvil om at bruken av disse kommunikasjonsverktøyene vil øke fremover. Å ha en nettbasert plattform er derfor avgjørende for å lykkes.

“Vi opplever at man blir begrenset av lokalinstallerte programmer. Slike systemer lukker markedet litt, ved at man ikke har de samme mulighetene til å ha kunder over hele landet. Med nettbaserte systemer blir hele landet et marked, ikke bare lokalområdet. Dette betyr flere kunder for oss.”

Sylvi Stenersæter

Sylvi Stenersæter, Daglig leder i Bedriftskonsulenten

Når det kom til valg av system, var hovedfokuset til Bedriftskonsulenten å velge et system som gjorde samarbeidet med kundene mest mulig sømløst og enkelt.

“Vi har tidligere jobbet mye i andre Visma-systemer, så det var naturlig å velge et system fra Visma igjen. Valget falt på Visma eAccounting som system først og fremst på grunn av enkelhet og pris. Vi syns løsningen er mest fremtidsrettet, enklest og best når det kommer til samarbeid med kundene. Videre åpner Visma eAccounting for muligheten til å etablere seg som et landsdekkende regnskapsbyrå.”

Synlig for nyetablerte bedrifter

Bedriftskonsulenten jobber mye med å kontakte nystartede bedrifter. De ønsker å være synlige for de som går med en gründerspire i magen. Her er tanken å hjelpe til med både etablering av bedriften samt lønnsomhetsutvikling og optimalisering.

“Visma eAccounting er en plattform som gir et godt datagrunnlag for kostnadsstyring og forretningsmessig rådgivning, som hvordan bedriften kan jobbe smartere og mer effektivt.”

Sylvi fremhever at hun syns det er viktig å tilpasse seg etter kundens behov. Noen kunder kommer fremdeles med permer til dem, men flere og flere har fått øynene opp for scanningsmulighetene og andre automatiserte prosesser i Visma eAccounting. 

“Planen fremover er å i enda større grad sette krav til kundene om å jobbe papirløst og ta i bruk de automatiserte prosessene for å bli mest mulig effektive. Med økt kunnskap om disse mulighetene også hos klientene, tror vi at andelen av de som utnytter seg av dette vil øke.”

Positiv til omstilling i regnskapsbransjen

Sylvi er positiv til omstillingen i regnskapsbransjen. Hun mener det er svært nyttig at regnskapsførere nå i større grad er rådgivere, og ikke bare puncher tall. Likevel er hun klar på at dette krever en del mer kompetanse av de som sitter på et regnskapskontor. Det kan være nødvendig med mer kursing og flere høyskolefaglærte personer. Gjerne også ansatte med mastergrad innenfor økonomi med kompetanse innen forretningsførsel og rådgivning.

Les også: “Attitude is everything” – også i regnskapsbransjen?

Sylvi er heller ikke i tvil om at den tradisjonelle måten å styre virksomheten på er utdøende, og at det er én ting som er viktigst for å lykkes med omstillingen bransjen:  Å komme seg over på nettbaserte systemer. Deretter bør man se på muligheten for å lære opp kundene til å gjøre mer av den daglige føringen. Dette forutsetter også at man endrer på forretningsmodellen, spesielt med tanke på prismodell. Timeprisen blir en helt annen når det blir mer rådgivning og forretningsutvikling, men det er også naturlig å tenke at det blir mer fokus på fastprisavtaler.

“Med en fastprisavtale er man bedre sikret i regnskapsbransjen i dag, og dette er et grep vi som regnskapsførere bør ta for å tilpasse oss kundens behov og systemenes utvikling. Det er også helt essensielt med full kontroll på regelverket, samt å kunne bruke dette aktivt ut mot kundene. Med en slik utvikling i ryggen er målet vårt å bli kundens nærmeste støttespiller og sparringspartner.”

 

Vil du også samarbeide med dine kunder i Visma eAccounting? Les mer om Visma eAccounting for regnskapsfører her.

Få en introduksjon til Visma eAccounting for regnskapsbyrå – se gratis webinar her.

About

Monica Bugge jobbet i Visma Mamut som Account Manager, Accounting Offices. Hun er utdannet med en mastergrad i Business Administration fra Vrije Universiteit i Amsterdam, og har bakgrunn som Sales Trainee i Visma.
Connect with Monica: