Gå til hovedsiden

Laika Ungdomsbedrift er rå på regnskap og videre til NM i Ungt Entreprenørskap

Laika Ungdomsbedrift er videre til NM i Ungt Entreprenørskap og vinneren av Spleiselagets regnskapspris, og det ved bruk av Visma eAccounting. Les Laika Ungdomsbedrift sin historie om veien til seier!

Elevene i Laika Ungdomsbedrift
Gruppe bilde av elvene som smiler etter seier.

Laika UB er en ungdomsbedrift fra Stend videregående skole som holder kurs for hunder og hundeeiere i bergensområdet, og består av 20 elever ved VG2 Hundefag. Bedriften holder kurs i doggie yoga, spesialsøk og fryktfri håndtering, og har i tillegg arrangert flere valpetreff. Ungdommene viser yrkesstolthet gjennom trening av hund ved hjelp av positive treningsmetoder, med et ønske om å engasjere flere til en slik måte å trene hund på. 

Laika Ungdomsbedrift fikk prisen Spleiselagets regnskapspris. Juryen begrunner tildelingen av prisen med at regnskapet er svært ryddig og lett å finne frem i. Utsendte fakturaer er profesjonelle og gir kunden et positivt inntrykk av bedriften. Regnskapet er ført etter regelverket, og det fremstår både profesjonelt, ryddig og tillitsvekkende. Til slutt begrunnet de valget med at de økonomiansvarlige viser god innsikt og forståelse, samt at de har en god arbeidsfordeling i bedriften. 

Camilla Lavik Knutsen og Tuva Haugland er de som sitter med ansvaret for regnskapet i bedriften, og er strålende fornøyd med å gå videre til NM, og at de stakk av med Spleiselagets regnskapspris. 

Hvorfor tror dere at dere vant?

Vi tror vi vant Spleiselagets regnskapspris fordi vi har laget et ryddig og godt organisert regnskap som er enkelt å finne frem i. Regnskapet har vi ført etter regelverket, noe vi har hatt spesielt fokus på. Arbeidsfordelingen mellom oss har gjort jobben mer effektiv, da vi har hatt forskjellige hovedoppgaver. Utsending av faktura har vi samarbeidet om, slik at de blir så riktig som mulig. Vi opplevde stor kundetilfredshet blant våre kunder og er skikkelig stolt over arbeidet vårt som økonomiansvarlige for Laika Ungdomsbedrift. 

Hvordan dere jobber med regnskap og økonomi?

Arbeidet med regnskap og økonomi har foregått både på skoletid og ettermiddagstid. Ved hjelp av våre fantastiske lærere har vi fått god innsikt og forståelse av økonomien til en bedrift, og arbeidet har vært eksamensrelevant. Arbeidsfordelingen har skapt et godt samarbeid, der vi hele tiden har hatt god dialog. Jevn jobbing med regnskapet gjorde at vi hele tiden hadde god kontroll over hvordan bedriftsøkonomien stod til. 

Hva ønsker dere å trekke frem ved bruk av Visma eAccounting som forenkler jobben med regnskap?

Føring av regnskap har blitt gjort i Visma eAccounting, hvor vi i oppstarten opprettet en gratis profil via Ungt Entreprenørskap. Vi synes Visma eAccounting er et utrolig godt utviklet regnskapsprogram, som er veldig oversiktlig. Arbeidet er lett å sette seg inn i og gir stort læringsutbytte. Vi ønsker å fremheve hvor enkelt fakturering er, og at fakturaene ser veldig profesjonelle ut. 

Har dere noen tips til andre ungdomsbedrifter for å få orden på regnskapet?  

Vi vil virkelig anbefale Visma eAccounting til andre for å få orden på regnskapet. Å bruke en bank dere har kjennskap til, vil i tillegg gjøre det lettere å opprette en bankkonto og stille spørsmål ved behov. I tillegg vil vi anbefale at dere skaffer dere en god mentor som kan hjelpe dere underveis i arbeidet med regnskapet. 

Vi takker Camilla og Tuva for praten, og ønsker Laika UB lykke til videre i NM for ungdomsbedrifter!

6. mai 2020 vant Laika UB «Beste regnskap med Samarbeid mot Svart Økonomi» i NM for ungdomsbedrifter. Vi gratulerer!

Visma eAccounting er stolte av å kunne hjelpe alle ungdoms- og studentbedrifter i Norge med økonomien i samarbeid med Ungt Entreprenørskap. Alle ungdoms- og studentbedrifter får gratis tilgang til Visma eAccounting, Visma Webshop og en haug med nyttige guider, tips og andre verktøy.

Mest populære