La bedriften din vokse uten voksesmerter

Når bedriften vokser, vokser det også frem nye krav og behov innen blant annet økonomi, plassbehov og lederkompetanse. En vesentlig utfordring er ofte forretningssystemene. Som konsulent hos en vismaforhandler hjelper jeg blant annet bedrifter med å vokse på en smart måte.

Man begynte kanskje en gang med små helt greie systemer som gjorde jobben. Med vekst kommer det nye krav. Timelisten som før ble laget i Excel er ikke liket egnet. Sirkelreferanser oppstår og koblinger har brutt sammen. Økonomiavdelingen sliter med å ta unna, mye overtid og litt dårlig stemning. Det er på tide å se seg om etter mer effektive systemerer!

Slipper å starte på nytt
Som salgskonsulent i Vismaforhandleren Teneo Data har jeg alltid hatt den fordelen av å kunne tilby en mer egnet løsning, uten at man behøver å begynne helt på nytt. Historikk har man kunnet konvertere enten det var fra systemene for micro-markedet eller om det gjaldt de gamle DOS-baserte. Dette gjør overgangen til et bedre skalert system langt mer smertefri for en administrasjon som i utgangspunktet har mer enn nok med det daglige. De ser selvsagt fordelen med at den ekstra innsatsen de må gjøre ikke går med til registering av data, men kan brukes til implementering av nye funksjoner. Slik kommer gevinsten med det nye systemet raskt!

Vokser med Visma
«Kan Visma løse absolutt alt for alle?» Til det er svart nei. Det systemet finnes neppe, kanskje dersom dere velger et stort skreddersydd system, men er dere en bedrift med 50 ansatte er kanskje ikke det en investering du ønsker å prioritere. Det er andre behov som kan være viktige som økt fokus på marked og produktutvikling.
Det Visma-systemene kan løse er ditt behov der og da, samt dekke behov for kommende vekst til du kanskje en dag er på et nivå hvor inntektsstrømmen kan forsvare en storinvestering i et skreddersydd forretningssystem.
Mange mellomstore bedrifter i Norge bruker Visma Global. Et relativt rimelig system i forhold til nytteverdi. Som følge av vekst, kan funksjonaliteten bli litt knapp på logistikksiden. Det har kommet krav internt om bedre ytelser, samt at noen store kunder setter krav til dine forretningsprosesser. I et slikt scenario er veien over til storebror Visma Business relativt kort, og investeringen på et nivå som kan forsvares i forhold til nye krav og ønsker.

Integrert CRM
Mange av de samme bedriftene er i B2B markedet. Flere har sett verdien av et CRM-system og har gått til anskaffelse av enten Visma CRM eller SuperOffice. Enten det var det ene eller andre har de hatt gleden av full to-veis integrasjon mot økonomisystemet. Systemene på salgssiden fungerer. De er i utgangspunktet skalerte for vekst og det var ikke skoen trykket. Mye av veksten kunne faktisk henføres til salgsavdelingen sitt gode og systematiske arbeid gjennom aktiv bruk av CRM-verktøyene.
Det er i slike settinger det føles utrolig godt å kunne si: «Neida, du behøver ikke gjøre noe på CRM-siden. Vi har to-veis integrasjon også til Visma Business også!»

Det samme kan jeg si om Visma Lønn, Visma Dokumentsenter og Visma Severa (time- og prosjektstyring) – du har ikke låst deg inne i verden der du må vrake alle tidligere investeringer. Med Visma kan du vokser deg så stor du vil, og få de verktøyene du trenger i en takt som følger din størrelse og dine budsjett.

 Finn ut hvilken av Visma sine ERP-løsninger som passer din bedrift best her 

Jobber hos Teneo Data AS som seniorkonsulent på forretningssystemer. Hjelper små- og mellomstore selskaper med implementering av Visma-systemer for økonomi, logistikk og CRM. ww.teneodata.no
Connect with Tom: