Kommunikasjon: Vanskelig og likevel så enkelt!

Har du tenkt på hvordan du kommuniserer med et barn? For det første endrer du automatisk kroppsspråk og stemmeleie. Leser du et eventyr for barnet, bruker du mye ansiktsmimikk og varierer stemmen – ellers funker jo ikke eventyret! Men dette gjelder ikke bare med barn, for når du snakker til gamle bestemor som har dårlig hørsel, da senker du tempoet i stemmen, øker volumet og snakker t y d e l i g e r e!

For eksempel bruker vi repetisjon også når vi snakker med barn. Som når vi spør lille Ole hva han har gjort i dag og svaret er ”spilt fotball”. ”Spilt fotball”, svarer vi, ”så artig!”. ”I kveld, da, hva skal du da?” spør vi videre, og når den lille svarer ”grille pølser”, da repeterer vi igjen: ”Grille pølser!” Bare lytt til deg selv når du snakker med ditt eget barn, dette er det faktisk ikke mulig å ikke å gjøre.

Og det er ikke fordi du har gått på kurs og lært det, dette ligger i oss intuitivt. Det bare er sånn.

Kommuniserer vi like naturlig på jobben? Nei, der har det meste av det intuitive – og faktisk derved mye av det som gjør at vi kommuniserer effektivt, blitt slipt av oss gjennom utdanning og fokus på det faktabaserte.

I løpet av en morsom treningsdag går vi gjennom de mest effektive teknikkene for å forstå andre, bygge bro til disse – og få dem med oss i den retningen vi ønsker. Du kan allerede mye av dette, vi må bare bli mer bevisste, og lære gode treningsøvelser vi kan bruke daglig. Og du får påfyll med nye morsomme teknikker. Dagen passer for alle som i jobben ønsker å bli bedre til å påvirke ledere og ansatte, og få andre med seg på sine argumenter og poenger. Dagen blir en ufarlig oppdagelsesreise innenfor mellommenneskelig kommunikasjon (Amund Fjeldstad 16.02.2012).

Ønsker du å lære mer om dette, så arrangerer vi Kommunikasjonsseminar i samarbeid med den anerkjente foredragsholderen Amund Fjeldstad fra Fjeldstad & Partners AS.

Les mer om kurset og meld deg på her. 

0