Gå til hovedsiden

Karrieremuligheter som Sales Trainee

Anette Wiraas Karlsen har etter mindre enn fire måneder som Sales Trainee blitt ansatt i markedsføringsavdelingen til Visma Fordel Bedrift. Her deler hun sine erfaringer og karrieretips.

Ettertraktet kompetanse

Visma er et konsern i stor vekst, noe som gir mange karrieremuligheter. Sales Trainee er stillingen for deg som ønsker en karriere innenfor salg og marked.

Salgskompetanse er en av de mest etterspurte ferdighetene i dagens marked. Viser man gode salgsegenskaper samt forståelse for salg og marked er mulighetene mange. Alt handler om å tilegne seg kunnskap, tilpasse seg endringer og være åpne for mange og varierte utfordringer.

Viktige egenskaper

Det er flere unike egenskaper som er viktige for å lykkes innen salg. For det første må man ha et høyt aktivitetsnivå. Med et høyt aktivitetsnivå får man snakket med flere kunder, noe som gjør at mulighetene for å få til et salg er større. For det andre er det viktig med engasjement. Dette betyr at man skal vise interesse for de arbeidsoppgavene man blir tildelt. Den tredje egenskapen er proaktivitet, det vil si å ta initiativ og være frempå når det gjelder å få til en personlig utvikling, å gå løs på nye arbeidsoppgaver og komme med idéer til forbedringer. Viser man disse egenskapene er sannsynligheten stor for å lykkes.

Med god oppfølging av egen mentor og nærmeste leder er det enkelt å utvikle seg og få hjelp til å tilegne seg ønsket kunnskap og erfaring. Hjelp, veiledning og nyttige tilbakemeldinger er med på å skape et høyt læringsnivå, samtidig som man får delta på kurs og utvikle seg gjennom learning by doing.

Min erfaring

Anette Wiraas KarlsenSelv ønsker jeg en karriere innen markedsføring. Da det ble mulighet for å søke på et markedsføringsprosjekt gjorde

jeg det og var så heldig å få det. Etter å ha jobbet med markedsføringsprosjektet i en måneds tid ble jeg tilbudt fast stilling i markedsavdelingen i Visma Advantage. I denne stillingen får jeg mulighet til å lære og prøve meg på nye utfordringer.

Mest populære

  • Lønn på 1. og 17. mai

    Lønn på 1. mai og 17. mai

    På våren er det mange røde dager på kalenderen og i den sammenheng får vi mange spørsmål knyttet til arbeidstakers rett på lønn for disse «fridagene».

  • Dette er Lean

    Lean manufacturing er en produksjonsmetodikk for varer og tjenester som stammer fra Toyota Production System (TPS). Målet er å forbedre lønnsomheten ved å eliminere all bruk av ressurser som ikke bidrar til å skape verdi for sluttkunden. I Visma spiller lean en viktig rolle og vi jobber aktivt mot å etterleve prinsippene filosofien er bygget på.