Skip to main content

Lønn, HR og integrasjoner: Hvorfor hører de sammen?

Hva er annerledes med å kjøre lønn i en nettbasert løsning – og hvorfor er integrasjoner noe du som jobber med lønn bør bry deg om?

Hanna Eid, produktsjef i Visma Software
Hanna Eid: produktsjef i Visma Software

Last ned. Lagre som. Hent fil. Last opp. 

Høres kjent ut? Disse fire stegene tror jeg veldig mange som kjører lønn i dag, kjenner til. Det er rutiner du har for å kunne bokføre lønnstransaksjoner i regnskapet, sende betalinger til bank eller for å lese inn transaksjoner i lønnssystemet. 

Filbasert flytting av data er en helt vanlig del av hverdagen i det vi ofte definerer som on-prem (eller jordbaserte) systemer. Med on-prem mener vi at det er bedriften selv som oppbevarer og drifter it-serverne. I noen tilfeller er det også leverandøren som drifter serverne på vegne av bedriften, men det er i begge tilfellene en stasjonær server involvert – i motsetning til å jobbe helt nettbasert/skybasert/cloudbasert.

Les også: – Mine karer skal få rett lønning! Da må man følge med i utviklingen

Filer som forsvinner og punching som tar tid

I de fleste tilfeller får du flyttet dataene du ønsker fra A til B, uten de store utfordringene. Men du har kanskje også opplevd at filene har blitt borte mellom A og B?

At det er trøblete å få tak i filene, fordi lønnssystemet ligger installert på PCen din, mens regnskapssystemet ligger hos en driftsleverandør? Eller er det feil i filformatet? Må du vente til tett oppunder lønnsdatoen før du kan lese inn transaksjonene i lønnssystemet? Kanskje ender du også opp med å punche lønnsgrunnlaget i stedet, fordi importen ikke alltid fungerer?

Ta en kjapp test: Hvor digitalisert er lønnsavdelingen din?

Integrasjoner gjør at du kan jobbe tryggere og raskere

De som går over til et nettbasert (også kalt skybasert) lønnssystem, ser at det åpner seg en hel verden av muligheter når det kommer til samhandling mellom systemene de bruker.

Nye lønnssystemer åpner nemlig opp for integrasjoner. I praksis betyr dette at dere kan koble sammen de ulike systemene dere bruker, slik at data kan sendes direkte mellom dem. På samme måte som du laster ned apper i App Store på iPhonen din, kan du i et moderne lønnssystem også velge hvilke tilleggsløsninger du vil koble sammen med systemet ditt.

Vi ser på to eksempler hvor integrasjoner spiller en viktig rolle:

Timeregistrering

De fleste har en noenlunde digital løsning for timeregistrering. Her fører de ansatte timer og fravær, og kanskje også ferie. Mange bedrifter har bransjespesifikke behov, og trenger to ulike systemer for lønn og timeføring. Fordelen med å bruke et lønnssystem som åpner opp for integrasjoner, er da at timene fra det andre systemet går rett inn i lønnssystemet. Én eller flere ledere går inn og godkjenner, og timene er klare til å bli med på neste lønn.

HR-systemet

Et annet eksempel er HR-systemet. Det bør ikke være nødvendig å måtte punche denne informasjonen inn i lønnssystemet ditt, så også her kan integrasjoner spille en rolle. Med et lønnssystem som åpner opp for integrasjoner, kan ansattinformasjon sendes direkte fra HR-systemet og inn i lønnssystemet. All dataflyten går av seg selv, uten at du må laste ned, lagre som, hente fil og laste opp.

Ta en kjapp test: Hvor digitalisert er lønnsavdelingen din?

Most popular