Hva sier regnskapet?

Som regnskapsfører er jobben din å produsere et regnskap. Men er du like flink til å lese regnskapet som du er til å bokføre og avstemme?

Forstår kunden regnskapsrapportene?

Klarer kunden å forstå regnskapet? Gir standardrapportene kunden god nok informasjon om firmaets «helse»? Kan kunden bruke disse rapportene som bakgrunn for beslutninger? Dersom en kunde sliter med likviditeten, klarer du da å hjelpe han til å analysere regnskapet slik at dere finner årsaken til hvorfor bankkontoen er tom selv om firmaet går med overskudd?

Som regnskapsfører er det ofte ikke nok bare å produsere regnskapet, ofte må en i tillegg være en konsulent som kan gi gode råd om den økonomiske styringen.

Oversiktlig og enkel regnskapspresentasjon

Det finnes mange forskjellige verktøy som kan gjøre dette arbeide enklere for regnskapsbyrået. Her er et eksempel på hvordan en 1-siders rapport kan fremstille regnskapet på en lettfattelig måte med både grafer og de viktigste tallene.

blogg Beathe

Kanskje man i tillegg må gå mer i dybden og analysere regnskapet.  Hva med budsjett og likviditetsanalyse? Kvier du deg for å tilby dette til kunden din?

Det finnes flere type verktøy som er integrert med Visma. Noen benytter Microsoft Excel som gjør at terskelen ikke er så høy for å ta det i bruk. Husk at kundene ofte er avhengig av dere. De er jo ikke økonomer, de kan faget sitt og driften er noe de må håndtere i tillegg. Når det gjelder den økonomiske styringen, så er det jo du som er fagpersonen. Da trenger du et verktøy som kan gjøre jobben enklere og morsommere. Tenk å kunne «leke» seg med tallene og se hvilke konsekvenser enkle økonomiske grep kan gjøre?

Har du lyst til å vite mer? Ta kontakt med oss og få vite mer om hvordan du på en enkel måte kan gi dine kunder et verktøy, ikke bare det lovpålagte regnskapet.

Ta kontakt med oss her!