Gå til hovedsiden

3 fordeler med skybasert rapporteringsverktøy

Denne artikkelen forklarer hvorfor skybasert rapportering og budsjettering er minst like relevant for brukere på on-premise-løsninger.

Skybasert databehandling

Til tross for tilsynelatende enkelt konseptuelt og stadig mer populært og tilgjengelig, så er det kanskje den tradisjonelle lokale programvaren du er best kjent med. Du har kanskje også lite hands-on-erfaring med skybasert databehandling?

Sannsynligvis er du nysgjerrig på prisen, tilgjengelighet, administrasjon og sikkerheten rundt skybasert rapporterings- og budsjetteringsprosesser. Det finnes mange kraftige og moderne skybaserte Business Intelligence-løsninger på markedet, og det vil være en fordel å bli kjent med hva slags alternativer som finnes.

Se også: Skybasert rapportering og budsjettering

La oss gå rett på fordelene ved skybaserte verktøy:

1. Raskere implementering

Implementering av skybaserte rapporterings- og budsjetteringsløsninger er vanligvis raskere, fordi du ikke er avhengig av å være tilstede lokalt der programvaren er installert (on-premises software). Dermed er installasjon og vedlikehold av den skybaserte programvaren utelukkende leverandørens ansvar. Denne forskjellen utgjør mindre arbeid på IT-teamet når det kommer til distribuering eller forvaltning av teknologien.

2. Leverandørens ansvar

Pluss at den kjører på leverandørens server og dette vil bidra til mindre belastning på din egen server. Rapporteringsverktøy som er driftet i skyen, tar også høyde for ytelsesbehov og imøtekommer perioder når behovet er størst. Dette betyr at løsningen kun bruker den ytelsen den trenger og vil justere seg automatisk.

3. Sikkerhet

Da skybasert teknologi først kom på banen, var den innledende bekymringen sikkerhet. Dette har programvareleverandørene allerede adressert, og tilbyr dermed dagens sterkeste sikkerhetsbeskyttelse.

Se også: IT-sikkerhet: – Norske ledere mangler kunnskap

Bør du eie eller leie programvaren?

Et annet aspekt som er blitt et hett tema, er SaaS-kostnader fremfor lokale programvarekostnader. Tilbydere av begge løsningene posisjonerer seg fortsatt og hevder at deres produkt er rimeligere over tid for forbrukeren. Også hva gjelder avkastningen på investeringen (ROI), strides de lærde.

Dette mener on-prem-leverandørene

De som leverer lokale løsninger hevder at det å ha fullstendig eierskap på programvaren vil lønne seg over en 3–5 års periode, spesielt hvis du tenker på den månedlige abonnementsavgiften du må betale til skybaserte leverandører i tiden du anvender produktet.

Og dette mener SaaS-leverandørene

På den andre siden, peker skybaserte programvareleverandører på skjulte kostnader, inkludert support, opplæring, rådgivning, maskinvare og eventuelle oppgraderinger. Argumentet er at disse utgiftene vil redusere verdien eller betydningen av å eie lokale programmer.

Vårt tips: Gjør dine egne beregninger

Vi vil vi gjerne anbefale at du gjør dine egne kalkulasjoner, ikke fordi det kan virke mindre partisk, men hvis du regner på kostnadene dine forbundet til de nevnte løsningene, vil du kunne estimere en mer tilpasset kostnad for din bedrift for de neste 3-5 årene. Men ikke glem at SaaS ikke betyr at du betaler for en ferdig løsning, du abonnerer rett og slett på en programvareleverandør som er vert for dine data, vedlikeholder og oppdaterer din teknologi, uten å involvere IT-avdelingen.

Her har vi laget en kalkulator som du kan bruke for å beregne hvor mye du kan spare ved å velge en SaaS-løsning.

Filtype: Excel

Last ned kalkulatoren her

Klikk her for å se mer om vår løsning for rapportering og budsjettering i skyen.

Mest populære