Gå til hovedsiden

HR og IT må snakke sammen

Et av flere temaer for nye spennende kurs for HR og ledere til våren.

 • Hva kjennetegner de gode arbeidsplassene og hva kan HR gjøre?
 • HRs rolle ved innføring av ”ny” teknologi
 • Strategisk HR
 • Sykefraværsoppfølging i praksis

Hvem er ansvarlig for opplæring i bedriften?
I sammenheng med opplæring ved installasjon av ny programvare, eller oppgradering er vi noen ganger i dialog med IT andre ganger med HR, og i mindre selskaper kan det være daglig leder eller økonomiansvarlig. Andre  ganger er vi ikke i dialog med noen. Programvare blir installert av IT, og det er opp til brukerne å finne ut av det på egen hånd. Det kan det jo være nye flotte effektiviserende muligheter som de ansatte ikke aner at bedriften har. Noen som kjenner seg igjen?

Jeg husker den gangen vi fikk Office Communication Server i Visma (OCS/Lync), skal ikke henge ut noen jeg, er vel en sånn middels IT bruker, men ikke helt enkelt å forstå installasjonsveiledningen om å laste ned å ta i bruk helt på egen hånd. Hva skjer i sånne tilfeller?

 • Noen leser ikke den meldingen om nye programvare på Intranettet i det hele, og tar aldri den effektiviserende nye kommunikasjonsmuligheten i bruk.
 • Noen prøver å installere og får det ikke til, gir opp og tar aldri den effektiviserende nye…
 • Noen prøver å installere og får det ikke til, spør en, eller flere kollegaer om hjelp.
 • Noen prøver å installere og får det ikke til, kontakter IT og får hjelp.

Heldigvis er det sånn. Da er det nemlig behov for oss i Visma Academy. Vi vil snakke med både deg som setter opp den nye løsningen, og deg som er ansvarlig for opplæring i bedriften, om hvordan dette kan gjøres på en bedre måte. Få full (i hverfall bedre) effekt av IT investeringen.

30. november i Stavanger og 11. desember i Oslo, kan du komme på Frokostmøte å få smakebiter på vårens nye kurs!

Kursene er avholdt. Du finner en oversikt over alle våre kurs her.

Mest populære

 • Dette er Lean

  Lean manufacturing er en produksjonsmetodikk for varer og tjenester som stammer fra Toyota Production System (TPS). Målet er å forbedre lønnsomheten ved å eliminere all bruk av ressurser som ikke bidrar til å skape verdi for sluttkunden. I Visma spiller lean en viktig rolle og vi jobber aktivt mot å etterleve prinsippene filosofien er bygget på.

 • Lønn på 1. og 17. mai

  Lønn på 1. mai og 17. mai

  På våren er det mange røde dager på kalenderen og i den sammenheng får vi mange spørsmål knyttet til arbeidstakers rett på lønn for disse «fridagene».