Visma Accounting Forward 2018

Høydepunkter fra Accounting Forward 2018

Tirsdag 19.juni tok over 500 deltakere turen til et stappfullt Accounting Forward på selveste Operaen i Oslo. På agendaen stod dagsaktuelle temaer som blockchain, kunstig intelligens og nye prismodeller.

En fremoverlent bransje

Det råder ingen tvil om at norsk regnskapsbransje er fremoverlente. Mye har skjedd siden fjorårets Accounting Forward. Da stod digitalisering gjennom skybaserte tjenester på agendaen. I år var temaene på scenen blockchain, kunstig intelligens og nye prismodeller. Mange byråer har kommet langt på sin digitale reise. Utviklingen spinner avgårde, og temaene denne dagen var et sikkert bevis på at fremtiden vil by på nye muligheter for den innovative og fleksible regnskapsbedrift.

Blockchains historie

Dagens høydepunkter var mange. Etter frokost og mingling åpnet scenedørene og Lasse Meholm entret scenen og åpnet dermed showet. Meholm har selv startet en rekke vellykkede teknologiselskaper, deriblant Tazett og FinanceCube. I dag jobber han i Norges største bank, DNB, som head of blockchain og DLT strategy. Meholm har gitt ut en rekke bøker, deriblant bestselgerne «Investeringsguiden» (2004)», «Penger – fra huleboer til robot» (2017) og er dagsaktuell med boken «Kryptovaluta – Bitcoin, ICO`er og blockchain.»

Meholm gav salen et innblikk i historien bak blockchain-teknologien, som kort og godt oppsummert var et tilsvar fra folket under pressede økonomiske tider i USA. Resultatet ble teknologien som muliggjorde den kanskje mest kjente kryptovalutaen per i dag, bitcoin. Meholm delte også hvordan en av nordeuropas største banker, DNB, jobber med fremtidsrettet blockchainutvikling.

 

Psst – er du Vismabruker,  jobber i et regnskapsbyrå og ønsker å se foredragene fra dagen?
De ligger tilgjengelig i vårt Community f.o.m uke 27!

 

Blockchain endrer regnskapsbransjen slik vi kjenner den

Nestemann på scenen var mediefavoritt og gründer Jon Ramvi. Han ble kjent allerede som 20-åring da han utviklet det linuxbaserte operativsystemet EasyPeasy. Ramvi er en av Norges største talenter på blockchainteknologi. Han er gründer bak suksessbedriften Blockchangers, som i dag jobber med blockchainutvikling for kunder som DNB, Storebrand og Statkraft.

Ramvi  presenterte i klartekst hvordan blockchainteknologi vil utfordre, og definitivt endre dagens roller i en godt etablert regnskapsbransje. Han gikk også inn på hvordan kunstig intelligens og blockchainteknologi er direkte konkurrenter. Iallefall om man ser på hvordan teknologien benyttes i dag.

 

Hvis du vil lese mer om Ramvis synspunkter,
kan du lese innlegget “Slik vil blockchain endre regnskapsbransjen”. 

 

Kunstig intelligens på god vei

Nestemann på talerlisten var Vismaprofil Jostein Håvaldsrud. Han har i over 15 år jobbet med programutvikling, produkt- og organisasjonsstrategi. Per i dag er han en sentral profil i Visma-konsernet i rollen som utviklingsdirektør og leder av over 700 innovative utviklere. Håvaldsrud gav salen innsikt i hva Vismakonsernet gjør for å utnytte nyvinnende teknologi som kunstig intelligens og maskinlæring.

Fremtidens prismodeller for norske regnskapsbedrifter

Dagens høydepunkt var for mange uten tvil keynotespeaker James Ashford. Han har hjulpet regnskapsbedrifter over hele verden med å bygge vellykkede selskapsstrukturer ved å drastisk øke egen fortjeneste, tiltrekke drømmeklienter og systematisere egen drift. Ashford er hodet bak strategiverktøyet GoProposal, en av lederene i My Accountancy Place og forfatter av den bestselgende boken «Selling To Serve».

Her kan du lese mer om hvorfor Ashford mener
regnskapsbedrifter må endre prismodell for å sikre fremtidig verdiskapning.

Gratulerer til vinnerne av vår Instagramkonkurranse!

Vi gratulerer Vigdis Bjellånes i Intu Økonomi med førsteplass i vår konkurranse! Premien er en workshop med James Ashford.

I tillegg har vi trukket fem heldige vinnere av James Ashford sin bok “Selling to Serve.” De heldige er:

  1. Åse Fjell
  2. Peder Gryting
  3. Seelan Mathiyaparanam
  4. Andre Hellevik
  5. Dataplan Solutions

Vinnerene kontaktes fortløpende. Under kan du se noen av bidragene i årets konkurranse.

 

Takk til alle deltakere som var med på å gjøre dagen til en suksess.

Presentasjonene fra dagen ligger i vårt Community.

Sees neste år!

Maria jobbet som Digital Content Specialist i Visma Software. Det innebar alt av tekstarbeid, foto, video og digital kommunikasjon.
Connect with Maria: