Gå til hovedsiden

Ikke en helt vanlig sommerjobb

Edvard Schreiner Sjøblom fra Oslo har denne sommeren hatt internship i Visma Consulting og bl.a. jobbet med å identifisere oppgaver og muligheter som den nyinnkjøpte roboten «Pepper» kan egne seg til. Edvard er også ansvarlig for sosiale medier i Visma Consulting denne sommeren. Internship i Visma Consulting varer i seks uker og har gitt uvurderlig og relevant jobb erfaring.

Summer interns 2017

– Jeg er opprinnelig fra Oslo og studerer ved NTNU i Trondheim og derfor har dette vært den ideelle sommerjobben for meg. Til høsten starter jeg på masterstudiet i informatikk med spesialisering innenfor kunstig intelligens ved NTNU. Å jobbe med ny teknologi i Visma Consulting er en unik mulighet til å få erfaring fra et av Norges ledende IT-selskap, forteller Edvard Schreiner Sjøblom.

Roboten Pepper, som fire studenter har jobbet med i sommer, er 120 centimeter høy og har øyne som søker den hun kommuniserer med og har hodebevegelser som ligner et menneske. Pepper har nettbrett festet til brystet. Denne robottypen har i utlandet vært å finne i hotellresepsjoner og på sykehus samt i sikkerhetskontroller på flyplasser. Visma Consulting er et av de første selskapene i Norge som har gått til innkjøp av roboten Pepper.

– Vi prøver å identifisere oppgaver som Pepper kan gjøre både internt og eksternt. Det innebærer å identifisere muligheter og gjøre den mer attraktiv. Den vil bli brukt på messer og stands som et morsomt innslag, men den kan også gjøre mange andre spennende oppgaver. Pepper kan svare på forhåndsprogrammerte spørsmål og supplere svarene med tekst på nettbrettet. Hun har en rekke ulike funksjoner som blant annet ansiktsgjenkjenning, der hun kan se hvilke humør en person er i. Pepper er en såkalt menneskelig robot som ikke skal erstatte mennesker, men være de ansattes assistent. Den har ingen egen intelligens, men bidrar med det som vi putter inn i dem av kunnskap, forklarer Edvard.

Sommerjobb som henger høyt

Det er stor rift om sommerjobbene i Visma Consulting og de er vanskelig å få. Av totalt 153 søkere tok Visma Consulting inn ti for summer internships. Ni kommer fra NTNU i Trondheim og én fra Universitet i Oslo. Dette er avanserte sommerjobber for studenter som har kommet langt i studiet sitt.

– En sommerjobb hos oss skal henge høyt. Studentene forventer å få spennende og utfordrende jobber og vi skal samtidig forvente at studentene bidrar til å gjøre Visma Consulting enda litt bedre i løpet av sommeroppholdet, sier HR Konsulent Benedicte Skaug i Visma Consulting.

Veldig relevant

– Denne sommerjobben er veldig relevant for meg. Jeg fordyper meg i kunstig intelligens og lærer mye som vil være nyttig når jeg starter på mitt masterstudie innenfor informatikk. Det er mange hyggelige mennesker her og relevante og interessante arbeidsoppgaver. Det er et godt sosialt miljø og vi har blitt skikkelig godt tatt imot, sier Edvard.

Foruten å jobbe med roboten Pepper har Edvard også vært ansvarlig for sosiale medier i Visma Consulting.

– Vi er aktive på sosiale medier og har lagt ut filmer fra sosiale aktiviteter på Facebook og YouTube denne sommeren. Jeg er også ansvarlig for å legge ut blogginnlegg og andre statusoppdateringer på Facebook. Dette har også vært spennende arbeidsoppgaver, avslutter Edvard Schreiner Sjøblom, som ikke ser bort fra at han vil søke stilling i Visma Consulting etter studietiden.

Interessert i å jobbe i Visma Consulting? Sjekk ut vår ledige stillinger her:

Ledige stillinger i Visma Consulting

Mest populære