Har du sikret kundedataene dine?

Hvert år taper norske bedrifter store summer på grunn av dårlig datasikkerhet. Bare i 2011 ble norske bedrifter utsatt for 45 000 datainnbrudd, tyverier og forsøk på bedrageri. Dette viser tall fra Næringslivets Sikkerhetsråd.

I tillegg forsvinner mye intern bedriftsinformasjon ved at medarbeidere mister minnepinner eller glemmer igjen papirer på tog eller buss. I virksomhetens lokaler kan stasjonære datamaskiner og harddisker være utsatt for eksempelvis brann eller vannlekkasjer.

Alltid sikkerhetskopi med nettsky

Legger du forretningsdriften din til nettskyen, vil du være bedre beskyttet mot tap av data. Da har du nemlig alt du trenger via Internett. Du har tilgang til den samme, oppdaterte programvaren og dataen enten du sitter på kontoret, i møter eller hjemme. Du kan hente ut og oppdatere informasjon via datamaskin, smarttelefon eller nettbrett. Dermed er det ingen krise hvis noe skulle skje med en av enhetene dine.

Det er heller ikke lenger nødvendig å ta med utskrifter eller ekstra kopier av viktig informasjon til eksterne møter eller på reise. Dermed reduseres risikoen for at dokumenter og minnepinner glemmes igjen.

La de profesjonelle gjøre jobben

– En av de store diskusjonene rundt nettsky er sikkerhet. Konklusjonen er ofte at det er langt sikrere å lagre data via nettsky enn gjennom tradisjonelle IT-løsninger. Dette skyldes at drift, overvåkning og sikkerhetsmekanismer ivaretas av en profesjonell aktør, og at dataene blir lagret sentralt og med regelmessig backup, sier Nils Vold, Cloud Director i Visma.

Med nettskytjenester fra Visma.net kan du føle deg trygg på at dataene dine er beskyttet mot tap, misbruk og hacking. Hos Visma.net utføres kontinuerlig overvåkning og evaluering av sikkerhetssystemer, infrastruktur og prosesser.

Sikkerhetstiltakene inkluderer blant annet brannmur for å hindre uautorisert tilgang, et operasjonssenter som overvåker programvare og komponenter, samt sikkerhetskopi av all data på to ulike steder.

Finn ut mer om hva Visma.net kan gjør for din bedrift. Registrer deg og få tilgang til gratis demo ved å fylle ut skjemaet under.

About

Maia Håland jobbet med innholdsproduksjon på digitale flater i Visma Software.
Connect with Maia: