Gå til hovedsiden

Har din bedrift vurdert å gå over til eFaktura?

eFaktura er på full fart inn i norsk næringsliv. Årsaken er store kostnadsgevinster. Dersom du er ukjent med eFaktura-begrepet, er det enkelt forklart en elektronisk datafil som inneholder fakturadataene. Den elektroniske fakturaen produseres i en fakturaløsning og kan leses direkte av mottakers programvare for håndtering av inngående fakturaer. Dette betyr langt mindre ressursbruk da du slipper tid- og kostnadskrevende oppgaver som print, pakking og porto. Kort sagt: eFaktura gjør for faktura hva epost gjør for brevet!

Norske myndigheter har også satt krav om at alle leverandører til statlige og kommunale foretak kun skal bruke eFaktura innen 01. juli 2012.

Mer om fordelene ved bruk av eFaktura:

  • Kostnadsbesparelse: eFaktura betyr store kostnadsreduksjoner for din virksomhet når det gjelder utskrift, pakking, forsendelse og etterbehandling av regninger til kunder. En undersøkelse utført av Sterling Commerce i 2010 viser at du oppnår inntil 90 % kostnadsbesparelse som leverandør, og inntil 44 % kostnadsbesparelse som kunde.
  • Effektivisering: Med eFaktura effektiviserer du prosessen med fakturering betraktelig ved at fakturaen overføres direkte mellom økonomisystemene. Den elektroniske transaksjonen av faktura betyr også mindre feil og du er derfor sikret riktig betaling i høyere grad. I følge Sterling Commerce undersøkelsen kan du oppnå 37 % reduksjon i feil på alle typer fakturaer.
  • Bedre kontroll: Ved bruk av eFaktura får du full oversikt over alle utgående og inngående faktura, og kan lett finne frem tidligere fakturaer når det trengs.
  • En mer miljøvennlig virksomhet: Du sparer miljøet ved å redusere papirforbruket ditt.

Fra 1. januar 2012 er eFaktura-tjenesten Visma AutoInvoice integrert som en del av ERP-løsningene Visma Business og Visma Global. Dette gjør det enkelt for Vismas kunder både å sende og motta eFaktura.

Mest populære