Gå til hovedsiden

Hva skjer i skyen? Håndtere ferieønsker

En serie i 11 deler for deg som er nysgjerrig på digitalisering. Hva skjer egentlig i skyen? Hvilke prosesser kan du automatisere?

Hva skjer i skyen
Hva skjer i skyen

Vel, la oss starte med å snakke om …

Å håndtere ferieønsker

Visma Digital Index 2019 viser at det er mange norske bedrifter som ikke benytter seg av en heldigital løsning for ferieregistrering. De oppgir at bare 36 % av ferieønskene føres i en elektronisk løsning. Å digitalisere prosessene rundt ferieregistrering lønner seg på flere områder.

Med en nettbasert løsning blir det enkelt for alle ansatte å søke om ferie, og for ledere å bli varslet og godkjenne ferieønskene. Den ansatte registrerer ferien direkte inn i løsningen fra PC, nettbrett eller mobil.

Les også: Jobber du egentlig strategisk med lønn og HR?

Som leder får man en enkel oversikt over alle ansattes ferie, og som ansatt ser du og kan planlegge ut fra når kollegaer er på ferie. Det er enkelt å godkjenne eller avvise ferieforespørsler på mobil eller fra PC. Ledelsen får kontroll over feriekabalen og kan kvitte seg med permer og Excel-skjemaer. Alt foregår på nett eller mobil, og alle data overføres automatisk inn i bedriftens lønnssystem.

3 ferietips – før ferien

  • Med en nettbasert løsning for registrering av ferie kan de ansatte enkelt søke om ferie på mobilen. Leder kan også godkjenne ved hjelp av mobilen.
  • Som bedrift er man ikke lovpålagt å dokumentere ferieoversikt, men man plikter i henhold til ferieloven å drøfte tidspunkt for ferie med arbeidstaker. Denne prosessen bli betydelig enklere når alle ferieønsker er samlet i en digital løsning.
  • For bedriften innebærer digital ferieregistrering mindre manuelt arbeid og færre permer og skjemaer å holde orden på. Når medarbeiderne har fylt ut sine ferieønsker, gjenstår bare at leder godkjenner. 

Les også: Skattetrekk i feriepengene

Så hvordan kommer du i gang?

  • Velg en leverandør som forstår din bedrifts behov, og som tilbyr moderne, fremtidsrettede løsninger som passer din virksomhet.
  • Velg gjerne en løsning som tillater at bedriften kan legge inn egne regler, som for eksempel flere feriedager enn hva loven gir rett til.
  • Det er også smart å velge en løsning hvor de ansatte kan registrere ferieønsker på mobilen, og der ledere enkelt kan godkjenne ferieønsker på sin mobil.

Last ned guiden vår om ferie og feriepenger

Skjer det noe annet i skyen, da?

Mest populære