Gå til hovedsiden

Hva skjer i skyen? Godkjenne faktura

En serie i 11 deler for deg som er nysgjerrig på digitalisering. Hva skjer egentlig i skyen? Hvilke prosesser kan du automatisere?

Hva skjer i skyen
Hva skjer i skyen

Vel, la oss starte med å snakke om …

Å godkjenne faktura

Elektronisk godkjenning av fakturaer gir ledere full oversikt over status på godkjente og avviste fakturaer. Visma Digital Index 2019 viser at 71 % av de innkommende fakturaene til norske bedrifter, godkjennes elektronisk. Det er bra! En automatisert fakturagodkjenning gjør det lettere å holde oversikt og orden på det som skal betales.

Har du en løsning for elektronisk godkjenning, vil du få varsel når du får nye fakturaer til godkjenning, eller når fakturaen skulle vært håndtert. Du trenger ikke være på kontoret for å godkjenne den, men godkjenner enkelt på telefonen, i nettleseren eller nettbrett. Du kan også avvise betalingsforslaget med en kommentar til mottakeren om hvorfor fakturaen er avvist, eller sende dokumentet videre til vurdering hos noen andre. 

Les også: Hva er efaktura? og Hva er EHF? og kanskje til og med Hva er ELMA?

3 ting du bør vite om fakturagodkjenning

  • Du kan sette opp en automatiske regler for godkjenningsflyt, for eksempel hvem som skal godkjenne fra hvilke leverandører. 
  • Om du mottar fakturaene dine elektronisk, og ikke på epost eller papir, kan du automatisere hele flytprosessen fra du mottar en faktura til den er betalt.
  • Da slipper du for eksempel å kontrollere fakturaen manuelt før du sender den på flyt, og du slipper å kvalitetssikre og taste inn fakturadata. 

Så hvordan setter du i gang?

  1. Se etter en løsning som lar deg godkjenne fra mobilen din.
  2. Det er lurt å velge en løsning som gjør det mulig å automatisere hele godkjenningsflyten med forhåndsdefinerte regler.
  3. Godkjenningsløsningen bør også kunne godkjenne andre dokumenter, slik som reiseregninger, utlegg, ferieønsker, fravær og timelister. På den måten kan du gjøre all godkjenning i en og samme løsning.
  4. Du kan også lese mer om vår løsning for å godkjenne faktura.

Skjer det noe annet i skyen, da?

Mest populære