Gå til hovedsiden

God økonomistyring ga full kontroll på tvers av lokalforeningene

Maria-Ordenen ønsket et felles økonomisystem for sine loger, på bakgrunn av at det tidligere var svært variert hvilke økonomiløsninger de ulike logene brukte. God økonomistyring med Visma eAccounting ble løsningen.

Maria-Ordenen ønsket et felles økonomisystem for sine loger. God økonomistyring med Visma eAccounting ble svaret.
Forenklet økonomistyring på tvers av lokalforeningene

Det er mange fordeler med å bruke et felles økonomisystem på tvers av lokalforeninger i en organisasjon.
Les mer om hvordan Maria-Ordenen fikk full kontroll på økonomien.

Navn: Maria-Ordenen, hovedkontor Oslo

* En lukket orden for kvinner. Ordenen ble grunnlagt den 27 september 1916 i Oslo av Dagny Christensen. Maria-Ordenen bygger på et kristent etisk grunnlag, og består av ca 7 500 medlemmer totalt.
* Antall loger (lokalforeninger): 42 i Norge. Har i tillegg loger i Danmark, Tyskland, Sverige, Island og Finland, samt to foreninger i Spania og en på Gran Canaria.

* Bruker Visma eAccounting som felles økonomistyring for alle logene i Norge
* Nettside: www.maria.no

Ett felles økonomisystem for foreningen

Maria-Ordenen er en lukket orden for kvinner med loger på tvers av hele Norge, samt Danmark, Tyskland, Sverige, Island og Finland. Har i tillegg to foreninger i Spania og en på Gran Canaria. Logene er basert på frivillighet og er av ulike størrelser.

Når Maria-Ordenen skulle velge et felles økonomisystem for sine loger var dette på bakgrunn av at det tidligere var svært variert hvilke økonomiløsninger de ulike logene brukte. Dette medførte at det var tungvint å samarbeide om økonomistyring på tvers av Ordenen. Det ble vanskeligere å dele kunnskap mellom de ulike kassererne som tidligere satt i mange forskjellige systemer. Når de da skulle finne et felles økonomisystem som kunne brukes av alle logene var det viktig å finne et system som var enkelt og nettbasert, til en fornuftig pris.

“Logene har en rekke ulike typer økonomisystemer, så for oss var det viktig å få en enkel og felles løsning for økonomi. Vi vurderte flere løsninger, men valgte Visma eAccounting som felles regnskapssystem for logene i Norge. Vi valgte Visma eAccounting fordi det var svært brukervennlig, samtidig som det er et nettbasert faktura- og regnskapsprogram bygget for integrasjon mot bank. Vi kom frem til at dette var det enkleste systemet for våre behov og valgte derfor Visma eAccounting, noe vi ikke angrer på”, forklarer Synnøve Aasprong, ordenskasserer for Maria-Ordenen.

Brukervennlig, nettbasert og fornuftig priset økonomistyring

Maria-Ordenen hadde satt seg noen klare krav for hva et nytt felles økonomisystem måtte levere. Utfordringene de hadde er kjente problemstillinger for foreninger drevet på frivillighet i Norge, og et system måtte derfor innfri noen kritiske krav for dem. “Systemet måtte være nettbasert, og i tillegg var det svært viktig at det var brukervennlig siden mange av våre kasserere ikke nødvendigvis har så mye regnskapserfaring. I tillegg var det viktig at det var rimelig priset. Dette er elementer Visma eAccounting scorer meget godt på.”

Enklere regnskapshverdag i samarbeid med Visma

Maria-Ordenen har nå brukt Visma eAccounting siden januar 2017, og gradvis siden da har de ulike logene tatt dette i bruk og fått bistand til å komme godt i gang med kurs og oppstartshjelp av konsulent. I dag er tilnærmet alle logene godt i gang med Visma eAccounting, og har med det fått en mer effektiv regnskapshverdag og enklere økonomistyring i den enkelte loge og for Maria-Ordenen.

“Det vi er mest fornøyde med i Visma eAccounting er enkelheten og bruken av systemet. Det er lett å få tak i rapporter og ha oversikt over status i regnskapet. I tillegg har vi et tett og godt samarbeid med vår kontaktperson i Visma som er veldig hjelpsomt for oss”.

Effektiv læring med heldagskurs

I høst samlet Maria-Ordenen over 25 kasserere fra hele landet for et heldagskurs i Visma eAccounting, i Vismas lokaler på Skøyen i Oslo.

Synnøve Aasprong, ordenskasserer for Maria-Ordenen

“Vi samlet oss hos Visma for å lære mer om Visma eAccounting. Det var også en ypperlig mulighet for våre kassere til å bli bedre kjent, og en nyttig arena for å dele kompetanse og erfaringer rundt Visma eAccounting. Kurset var en super anledning for å få kursing og økt kompetanse i Visma eAccounting, i tillegg til at det var sosialt og hyggelig for alle. Kurset ble svært godt mottatt og var veldig lærerikt. Kursholder har gjort en kjempegod jobb, og vi hadde en flott dag hos Visma”, oppsummerer Synnøve.

Flere av kassererne i ulike Maria-loger forteller om en svært nyttig kursdag hos Visma, og drar fram viktigheten av å lære mer om effektive prosesser, samt å få tips og triks i systemet.

“Det er kjempefint å ha et felles kurs hvor vi blant annet kan sette opp en felles kontoplan for alle logene som gjør regnskapet mye enklere å forholde seg til på tvers av logene. Kurset har inneholdt masse nyttig informasjon og vært lærerikt”, forteller Lise Adal og Vibeke Schanche, kasserere fra Maria-Loge Nr 37 i Horten.
“Det er utrolig fordelaktig at vi kan spille på hverandres erfaringer med systemet og dele tips og triks med hverandre”, tilføyer Signe Marit Jevne, kasserer i Maria-Loge Nr. 12 i Lillehammer.

Synnøve i Maria-Ordenen avslutter med en anbefaling til andre foreninger: “Jeg råder alle andre foreninger å ta i bruk en felles løsning for økonomistyring – og jeg anbefaler Visma eAccounting”.

Ønsker du å kunne tilby dine lokallag et felles økonomisystem for å forenkle regnskap og fakturering i organisasjonen? Les mer her.
Ønsker du å vite mer om mulighetene med Visma eAccounting for din forening? Les mer her.
Du kan bli bedre kjent med Visma eAccounting og se våre gratis webinarer her.

Mest populære