Gjerrigknark på heltid

 I 15 år har Rune (45) drevet nettstedet gjerrigknark.com. I fjor tok han skrittet helt ut og ble gjerrigknark på heltid, etter 20 år som lærer. Vi har tatt en prat med vinneren av vår konkurranse «Norges mest originale yrke».

– Jeg har nok fått det inn med morsmelken. Moren min er også veldig sparsommelig. Det er viktig å presisere at det skal være gøy, også sparer vi for så å unne oss noe senere, som f.eks. en ferietur, forklarer, gjerrigknarken Rune.

Det er mange måter å spare på. Rune forteller at det er de små tingene i hverdagen som er gøy.
– Jeg bruker samme tepose flere ganger, og to teposer holder faktisk til tre liter te, forteller han ivrig.

I tillegg har han fokus på de litt større utgiftene som strøm, forsikring og telefoni, der det også er litt å hente.  – Jeg har installert lyssensorer både i og utenfor huset. Jeg følger også med på tilbud hver dag og benytter meg av tilbud fra bokklubber med velkomstpakker og det hele.

Møter likesinnede på Facebook

Gjerrigknark.com har nær 135.000 følgere på Facebook. Her deler han tips med sine følgere, men mottar også tips om konkurranser.

– Gjennom sosiale medier kommer jeg i kontakt med andre gjerrigknarker og på den måten når jeg ut til flere, jeg prøver å dele go’ biter, det skal jo være gøy! Smiler han, og legger til:

– Sosiale medier gir flere muligheter enn før da vi satt og klippet ut kuponger av blader og aviser. Jeg pleier å dele svarene på konkurranser og oppfordre andre til å delta.

vinnerinstagramVinner av Vismas Instagram-konkurranse

Da jeg deltok i Vismas konkurranse «Norges mest originale yrke» fikk jeg god drahjelp av følgerne mine, de unnet meg virkelig å vinne.  Jeg hjelper dem i det daglige med å legge ut tilbud og konkurranser, og da jeg fortalte at jeg var med i en konkurranse ville følgerne mine støtte meg.

I tillegg til et reisegavekort på 10.000 kroner vant Rune også ett års gratis bruk av den nettbaserte regnskapsløsningen, Visma eAccounting.

– Det blir spennende å få mer innsikt i regnskapet, når jeg nå skal ta i bruk Visma eAccounting. Jeg kan jo ingenting om dette så her blir det fint å lære mer, sier er fornøyd vinner.

Tur til Island?

Med verden for sine føtter er det stor diskusjonen hjemme i Sigdal om hvor ferden skal gå.

– Nå ønsker vi å bruke reisegavekortet på en reise til et sted vi aldri har vært før! Island står høyt oppe på listen, men beslutningen er ikke tatt, det gjenstår nok litt mer diskusjon, sier han.

Med et møte med en gjerrigknark er vi nødt til å spørre. Hva kjennetegner en gjerrigknark?

– En gjerrigknark sparer der det er mulig og passer på å utnytte de mulighetene som finnes. Benytter seg av tilbud, og gjerne velkomstpakker, sier han og legger til,

– Jeg får sjeldent noen kommentarer fra folk, men det hender at noen synes jeg tar litt mye gavepapir i pakkedisken rundt juletider, sier han.

For late?

– Generelt sett er folk litt late, de gidder rett og slett ikke å bytte hverken mobil eller strømleverandør, ei heller følge med på tilbud. Ta mitt eksempel med te, så sparer jeg ca. 1000,- i året på gjenbruk av teposer og oppmåling. Jeg heller vann i tekannen min for å måle opp korrekt mengde, så heller jeg dette i vannkokeren og koker opp, forklarer han.

Folkeopplysning

Litt av gamet er også å opplyse folk, man trenger for eksempel ikke mange forskjellige vaskemidler. Eddik fungerer fint til det meste, også som glansemiddel i oppvaskmaskinen, forteller han ivrig, i tillegg blir folk glade når jeg legger ut oppdateringer på søndag om at de bør huske å fylle bensin, fordi det er søndag kveld og mandag morgen bensinen er billigst.

Mye å spare

Mine favoritter er besparelsene man kan gjøre på strøm, forsikring, bank og telefoni. Her har jeg booket inn i kalenderen en dag i året der jeg gjennomgår familiens avtaler. Sist gang jeg gjorde det sparte jeg drøyt 20.000,-, sier han

– Jeg har til og med spart penger på å fylle First Price cola på vanlig cola-flasker til barna, etter hvert smaker de jo ikke forskjell uansett, sier han og smiler.

Finnes det en gnier i deg? Les Runes 11 tips for å bli en god gjerrigknark!

0