Gå til hovedsiden

Frihet med skybaserte løsninger

Mulighetene i dag virker nærmest uendelige. Det finnes en løsning for så og si alt. Med digitalisering utvikles nye løsninger utrolig fort, og du rekker knapt å snu deg før et produkt er utdatert, eller det har kommet en oppdatering.

Skybasert frihet
Skybasert frihet

Med skybaserte løsninger oppleves endringer og oppgraderinger mer generisk og naturlig. Da kan du jobbe som før, men på en raskere, enklere og mer fleksibel måte. Mulighetene er der – er du klar til å endre på gamle vaner for å gripe dem?

En verden av muligheter

For, i en verden av muligheter – hva er utfordringene med løsninger for alt til en hver tid? Jo, hvordan du kan bruke alle tilgjengelige funksjoner på en rask, enkel og forståelig måte.

Vi setter oss stadig inn i nye systemer og løsninger, og vi lærer noe nytt hver dag, kanskje uten å tenke over det. Det er ofte først når du ikke forstår hvordan du bruker en tjeneste, et system eller et produkt at du legger merke til utviklingen. For det er ikke bare bare å forholde seg til nye verktøy.

Se for deg at du har kjøpt deg en flunkende ny elbil med knapper og dingser for alt. Du har betalt mer for funksjonalitet som virker interessant, men du vet kanskje ikke hvordan du skal bruke det. Cruisekontroll, dashcam og sentry mode. Hvor finner du det, hvordan bruker du det og hvilken hensikt har det for deg å bruke dette? Jo, nettopp for å forenkle din kjøreopplevelse. Dog, oppleves det ikke slik når alle knappene du ser er ukjente, og på et helt annet sted enn det de var i din gamle bil.

Gode vaner er vonde å vende

Vi mennesker er vanedyr, og vi liker oss i komfortsonen. Spesielt når det kommer til å lære noe nytt versus å fortsette med det vi kjenner til og kan godt. Vi bruker ofte mer tid på å fortsette med en tungvind løsning, fremfor å bruke litt ekstra tid for å lære oss noe nytt, som i lengden gjør prosessen enklere. Kjenner du deg igjen? 

Dette er overførbart til arbeidslivet også. Bruker du utdaterte system som for eksempel Excel fordi du kjenner det godt, og det virker mer tidkrevende å lære seg noe nytt? Det er du ikke alene om.

Les mer om hvorfor det sårbart å kun bruke Excel 

Løsninger er forenklinger, og utvikles for å gjøre hverdagen enklere for deg.

Men, det er ikke nødvendigvis sånn at nye verktøy gir deg den friheten du ønsker, og hvert fall ikke umiddelbart. I større bedrifter må nøkkelpersoner og beslutningstakere ofte involveres i prosesser for å enten godkjenne eller avslå tilganger i diverse system. Mer ansvar henger sammen med mindre kapasitet, og en slik prosess kan ta opptil flere dager. 

Og når du først får tilgang til systemet må du bruke mye tid på å lære deg nytt oppsett, funksjoner og funksjonalitet. Frustrerende, ikke sant? 

Mer frihet med automatikk

Så, hvorfor ikke bruke systemer og løsninger som gir deg frihet til å faktisk jobbe på en enklere og mindre tidkrevende måte – for det er mulig.

De beste løsningene er også de enkleste å bruke. De er intuitive og gir deg flere muligheter med færre steg. I stedet for at du må holde inne en knapp, samtidig som du tilpasser både hastighet og distanse for å stille inn cruisekontrollen, kan du med din flunkende nye elbil bare klikke på autopilot. Bilen vil selv vurdere avstand til andre biler og regulerer seg automatisk. Dette sparer deg for drivstoff og kostnader.

Det samme gjelder skybaserte løsninger. Med riktig verktøy sparer du tid og energi, samtidig som du reduserer kostnader. Du regulerer enkelt både brukerlisenser og tilganger direkte i løsningen. Slik kan du og dine ansatte begynne å jobbe umiddelbart – i et system hvor du gjenkjenner oppsett, hurtigtaster og funksjoner. Det er med andre ord så og si likt som systemet du er vant til å bruke, og som du kjenner godt. For når du bytter til et skybasert økonomisystem, betyr det ikke at du må endre måten du jobber på.  Visma hjelper deg å jobbe smartere og mer fleksibelt med riktig produkt, slik at du har frihet til å styre bedriften din i den retningen du ønsker.

Sett økonomien på autopilot, og les mer om Visma.net ERP

Mest populære