Gå til hovedsiden

Fra Trainee til Daglig Leder

Jeg startet i Visma som Management Trainee. Nå har jeg jobbet som daglig leder ett år i Visma Academy. Vår viktigste satsingen er digitale flater, hvorav sosial media er en stor og viktig del.

Satser på digitale flater

Det er mye som har skjedd i løpet av mitt år som leder i Visma Academy. Vi er i gang med en stor strategisk fornyelsesprosess, hvor blant annet navneendring fra Visma Ajourit til Visma Academy har vært sentral. Men den aller viktigste satsingen vår er den digitale strategien, hvorav sosial media er en stor og viktig del.

Vi ser stadig en økning av bedrifter som satser på sosiale media og det å satse på digital strategi er ikke lenger noe nytt, men for oss er dette et stort steg. Overgangen fra kun å bruke Facebook som en privatperson til å “tvitre” i mitt navn på vegne av et større selskap føles fort som at jeg nå visker ut skillet mellom privat og arbeidsliv. Det er denne veien resten av verden går og dit må også jeg, for i sosiale medier settes det pris på åpenhet og ærlighet og det kan tilføre selskapet verdi hvis jeg som leder er personlig involvert i sosiale medier! Sosiale media er ikke min sterkeste side, men for at mitt selskap skal være synlig og tilgjengelig for eksisterende og potensielle kunder tror jeg at dette er en ekstremt viktig kanal for oss.

Det er viktig å legge en strukturert plan på hvem som er målgruppen, hvilket budskap, hvor ofte, hvem skal være ansvarlig for å finne innhold og poste innhold, hvor raskt skal vi svare på kundehenvendelser og kanskje det aller viktigste hvordan skal vi håndtere kritikk?

Vi må håndtere negative tilbakemeldinger, vi må svare og være ærlige på våre forbedringsområder både ovenfor kunden men også ovenfor oss selv. Det handler å kunne kontinuerlig jobbe med forbedringer. Vi har mye å lære, samt mye som skal og kan forbedres! Og sosiale media kommer til å bli en viktig kanal for oss på dette området.

Som leder i en bedrift som satser på digitale flater er det viktig at jeg følger med i timen, det innebærer at jeg må være aktiv på Twitter, Linkedin og samtidig blande Facebook med jobbrelatert ting. Jeg kan ikke i en alder av 26 år si at jeg ikke henger med i den sosiale media verden, men messe om hvor viktig dette kan være for vår bedrift. Så lik oss på Facebook  for å se utviklingen av vår strategi i praksis.

Mest populære