Gå til hovedsiden

Fra en vegg med permer til en sky av automatikk

Kundene etterspurte stadig andre muligheter, i form av digitale verktøy, for å kunne jobbe mer effektivt og smartere. Accomodo Regnskap tok tak i dette og jobber nå i en sky av automatikk.

Ansatt som jobber

Antall ansatte: 9
Tar regnskapsoppdrag i: Visma eAccounting og andre Visma-systemer.
Virksomhetsområde: Hele spekteret av av regnskapstjenester fra a-konto til årsrapport, samt rådgivning.
Nettside: https://accomodo.no/

Accomodo Regnskap er et autorisert regnskapskontor som holder til i Stavanger. Regnskapsbyrået består av ni dyktige og fremoverlente ansatte som har høyt fokus på digitalisering og kundenes behov. Med 250 kunder i dag, og stadig vekst, har Accomodo Regnskap tatt steget opp i skyen sammen med sine kunder.

«Risikoen for regnskapsbyråer som henger seg opp i fortiden, er at de aldri kommer til det steget til å tilby det fremtidens kunder vil ha»

Villig til å akseptere at regnskapsbransjen er i en digital utvikling

Accomodo Regnskap har gått fra en vegg full av permer til å ta med kundene sine opp i skyen i Visma eAccounting. Kundene etterspurte stadig andre muligheter, i form av digitale verktøy, for å kunne jobbe mer effektivt og smartere. Accomodo Regnskap så med det at risikoen ved å ikke fornye seg, var at en kunne komme ut av kurs og fort bli et gammeldags regnskapsbyrå.

«Du må se verdien i å kunne betjene kunder til en spiselig pris og med nye metoder. Den pakken er helhetlig satt sammen i Visma eAccounting med tanke på digitale prosesser»

Skyen har betydd muligheter, videreutvikling og effektivisering

For Accomodo Regnskap har Visma eAccounting åpnet opp for en mer fleksibel arbeidsfordeling med kundene. Dette har medført at kundene kan gjøre de oppgave som de selv er komfortable med å utføre, som fakturering og ta bilder av regninger og kvitteringer. Videre tar Accomodo seg av de mer avanserte oppgavene, samt bistår som rådgivere. Kunden får data inn i systemet på flere forskjellige måter, men den overlegne forenklingen er at flyten går direkte til programmet. Det gjør at man mister færre bilag poengterer Accomodo.

Utover at det gir en mer fleksibel hverdag for kundene, har det i tillegg ført til en mer fleksibel hverdag for de ansatte. Oppgaver som de før måtte være på kontoret for å utføre, kan de i dag utføre når de er på farten eller hjemme.

Kunder søker muligheter i skyen

Som følge av digitalisering har enkelte oppgaver gått bort og andre typer oppgaver kommet på banen. I følge Alf Fjetland kan det føles ut som inntekten går ned da antall permer på veggen reduseres, men faktumet var at tallene gikk oppover og antall permer nedover. Nye kunder som søker kompetanse innen digitale løsninger øker, og når du kommer dit begynner gevinstene å vise seg i digitalisering og automasjon.

«Hadde vi ikke valgt å satse på sky, så tror jeg nok den positive vekstfaktoren vi har sett de siste par årene med sky i bagasjen hadde slått ut på at topplinjen faktisk hadde krympet, og ikke økt»

Overgangen til skyen

For Accomodo Regnskap ble prosessen med overgang til skyen stegvis lagt opp etter eget ønske. Kundene ble lagt opp i Visma Byrå og Visma eAccounting, videre jobbet Accomodo Regnskap med å kartlegge behovene til hver enkelt kunde. Deretter fikk kundene tilgang til nye funksjoner, og prosessene ble gradvis endret i dialog med kunden og hva de var komfortable med. Videre forteller Accomodo Regnskap at de kundene som har blitt med på overgangen, er svært fornøyde med det nye samarbeidet. Mange tenker kanskje at prosessen er utfordrende, men faktum er at regnskapskontoret kan ta kontroll over prosessen.

«Så totalen er at plattformene og omsetningen blir større, og at det vil bidra positivt til din drift å ta i bruk nye verktøy»

Var det en stor investering?

Jeg vil vel si at kostnadene for å gå i skyen i dag er kanskje en tredjedel av telefonregningen din. Så jeg tror det er et veldig, veldig tilgjengelig produkt for små og mellomstore bedrifter i Norge. Det har aldri vært billigere å drifte et regnskap enn det det er i dag.

Ønsker du å vite mer om mulighetene i Visma eAccounting? Se vårt webinar om digitalt samarbeid i Visma eAccounting helt gratis, eller kontakt oss for en uforpliktende og hyggelig prat!

Mest populære