Gå til hovedsiden

Føre regnskap? Få kontroll i en hektisk hverdag

Småbedrifter og gründere har mange baller i luften og hverdagen er hektisk. Det handler om å få kontroll og oversikt over driften til bedriften din. Så regnskap kommer du ikke utenom.

Føre regnskap og få kontroll
Hvordan skal du føre regnskap? Få kontroll i en hektisk hverdag

 

Føre regnskap sa du?

Småbedrifter og gründere har mange baller i luften. Hverdagen er hektisk. Tanken på å føre regnskap er kanskje ikke det som henger høyest på ønskelisten. Det er mye å sette seg inn i og lære seg om lover og regler. Full forståelse for at det kan være ganske frustrerende. Men til syvende og sist handler det om å få kontroll og oversikt over driften til bedriften din. Så regnskap kommer du ikke utenom.

Skattemyndighetene stiller strenge krav til bokføringen i en bedrift, enten den er liten eller stor. Regnskapet og bokføringen er grunnlaget som viser den økonomiske statusen i bedriften din. Mange velger å engasjere en autorisert regnskapsfører for å jobbe med bokføring, men det er også fullt mulig å gjøre jobben selv. Hovedpoenget er at du til enhver tid har full kontroll med hva som går inn og ut av penger i bedriften din.

Det er fire hovedmåter du kan føre regnskap på:

  1. Bruke en autorisert regnskapsfører til alt
  2. Fakturere selv, og bruke autorisert regnskapsfører til resten
  3. Bruke et faktura- og regnskapsprogram og engasjere en autorisert regnskapsfører til regelmessig rådgivning og kontroll, spesielt rundt årsoppgjøret
  4. Bruke et faktura- og regnskapsprogram og gjøre hele bokføringsjobben selv.

 

Må jeg føre regnskap?

Noen ganger er det knyttet usikkerhet rundt om man i det hele tatt driver virksomhet. Bloggere faller for eksempel under denne kategorien. Mange har kanskje startet i det små, men så har man vokst seg store med inntekter form av for eksempel reklameinntekter ol.

Usikker på om din næringsvirksomhet har regnskapsplikt? Les bloggen vår om regnskapsplikt i Norge.

 

Vi anbefaler å samarbeide med regnskapsfører

Med dagens nettbaserte løsninger er det ikke noe problem å samarbeide med en regnskapsfører på hele eller deler av regnskapet. Gjennom et samarbeid kan man få tilstrekkelig veiledning og hjelp med oppgaver som du kanskje er aller mest usikker på. Som for eksempel moms, årsoppgjør og lønn. Velger du et nettbasert regnskapsprogram kan din regnskapsfører enkelt koble seg opp mot ditt system og få tilgang til hele programmet. Du gjør de oppgavene du føler deg komfortabel med, de gjør resten. Finn en regnskapsfører som kan hjelpe deg og starte samarbeidet i nettskyen!

 

Er det dyrt å føre regnskap?

Svaret er nei, dersom du gjør det riktig fra dag én. Visma eAccounting, for eksempel, koster mindre enn én kaffe latte i uken (!) på din lokale kaffebar. Men så er det nå en gang slik at du må kunne lese et regnskap, forstå balanse og resultat. Trøsten er at alle kan lære seg god forretningsdrift. Og heldigvis finnes det svært rimelige nettbaserte faktura- og regnskapsprogram som tilrettelegger og forenkler hverdagen din. Program som gir deg full kontroll og oversikt på økonomien og lar deg fakturere kunder umiddelbart etter at tjenesten er levert. Uten at du trenger å være utdannet økonom.

Prøv Visma eAccounting gratis i dag!

Mest populære