Hvilke fordeler har du med et online regnskap?

Taushetsplikt for helsepersonell

Med full fokus på den daglige driften av virksomheten står ikke nødvendigvis selve regnskapsdelen like høyt i kurs som de andre arbeidsoppgavene. Mange av regnskapsprogrammene kan være tungrodde å bruke, spesielt om man ikke forstår seg godt nok på regnskap, og man føler kanskje at man bruker litt for mye tid på denne delen av driften, som man heller gjerne skulle ha brukt på andre oppgaver.
Skybaserte regnskapsprogram er fortsatt forholdsvis nytt for en god del av oss, og det er mange som fortsatt benytter seg av lokalinstallerte regnskapsprogram. Men stadig flere får derimot øynene opp for fordelene med et online regnskap og hvordan automatisering kan forenkle hverdagen.

 

5 grunner til at et online regnskap gir deg enklere og bedre kontroll

  1. Med bankintegrasjon sendes alle inn- og utbetalinger via din bankkonto automatisk til regnskapsprogrammet ditt, og du har dermed løpende oversikt over kontantstrømmen i selskapet til enhver tid.
  2. Enkel og mobil oversikt over inn- og utgående balanse, fakturaer, regninger og utgifter gir deg raskt et godt overblikk over den økonomiske statusen generelt. Tar du i bruk elektronisk fakturering vil du også få bedre pengeflyt i bedriften.
  3. Tilgang til programmet når som helst og hvor som helst. Med enkel innlogging kan du jobbe fra hvilken som helst datamaskin, i tillegg til fra både mobiltelefonen og nettbrettet. Dette gjør regnskapet og faktureringen mye mer fleksibelt, og du kan gjøre deg ferdig med disse oppgavene fortløpende i stedet for at de hoper seg opp.
  4. Ved samarbeid med regnskapsfører er man ikke lenger avhengig av å måtte bruke samme PC eller kopiere filer seg imellom, man kan jobbe med de samme dataene som regnskapsfører samtidig. Samarbeidet med en regnskapsfører blir dermed mye enklere, og her kan det også være penger å spare. Du kan lese mer om føring av regnskap og samarbeid med regnskapsfører her.
  5. Alle programoppdateringer gjøres automatisk. Du trenger ikke lenger tenke på manuelle oppdateringer av programvare eller nye installasjoner. Med en online løsning vil du til enhver tid ha nyeste versjon av programmet, uten å måtte gjøre noe som helst av oppdateringer selv.

 

Manuell sikkerhetskopiering en saga blott

En annen stor fordel med et online regnskap er sikkerhetskopieringen.

Med en lokalinstallert løsning må man alltid sørge for å manuelt opprette en sikkerhetskopi hver gang man har lagt inn ny data i programmet. Sikkerhetskopien lagrer seg normalt sett kun som en egen fil lokalt på datamaskinen, så skal man helgardere seg mot en eventuell datakræsj må man i tillegg også legge en sikkerhetskopi over på for eksempel en ekstern harddisk eller minnepenn.
Glemmer man dette og datahavariet blir et faktum, så kan man risikere at all data du har lagt inn er tapt for alltid.

Med en skybasert løsning skjer all sikkerhetskopiering av data fortløpende mens du jobber, og du trenger derfor aldri mer å ta sikkerhetskopier. En stor bekymring mindre å tenke på der altså, dersom uhellet skulle være ute.

Visma eAccounting har blitt kåret til best i test av PC World i segmentet regnskapsprogram for mindre bedrifter, og sørger automatisk for trygg sikkerhetskopiering av alle dine data. Last ned testen her.

 

“At Visma eAccounting er nettbasert er veldig viktig for meg, for da har jeg alltid tilgang til programmet, og det gir en ekstra trygghet at det alltid er laget en ekstra backup i skyen og ikke lokalt på min datamaskin”

– Peter Brand, The Brand Architects, Drammen

 

Automatisering forenkler hverdagen

For å oppsummere litt kan du altså med et online regnskap dra nytte av rask og enkel tilgang til regnskap og fakturering uansett hvor du befinner deg, kontinuerlig oversikt på pengeflyten i sanntid, et mer sømløst samarbeid med regnskapsfører, samt automatisk sikkerhetskopiering og oppdatering av programvare.

Et moderne regnskapsprogram gir deg også bokføringsforslag, og tilbyr automatiske skatterapporter og integrasjon med annen programvare. Sammen med tidligere nevnte bankintegrasjon og bruk av elektronisk fakturering vil dette automatisere store deler av regnskapet ditt.

Les også: 5 måter å automatisere og forenkle regnskapet ditt på

Du forenkler og effektiviserer regnskapsrutinene dine, og du kan dermed benytte tiden du sparer på dette til andre arbeidsoppgaver i stedet.

 

Med Visma eAccounting hjelper vi deg dessuten med å komme raskt i gang med den nye løsningen, slik at du unngår å bruke massevis av tid på overgangen fra din gamle løsning.

Tror du Visma eAccounting kan være noe for deg og din bedrift? Prøv det gratis i 14 dager og vurdér det selv!

 

0