Gå til hovedsiden

Derfor har vi valgt skybasert rapporteringsverktøy

Som leder ønsker du å ta beslutninger basert på faktiske data, ikke på magefølelsen.

Fordeler med Skybasert rapporteringsverktøy

Irmelin Leinslie har sett verdien av å investere i et godt skybasert rapporteringsverktøy. Hun er økonomiansvarlig i “Høyt & Lavt”, en bedrift med 15 klatreparker i Norge. Her forteller hun om sine erfaringer og hvorfor det lønner seg å velge skybasert rapporteringssystem.

Fem grunner til å gå fra Excel til skybasert

1. Du får full oversikt og kan hente ut data i sanntid.

Tiden med manuell regnskapsføring og rapportering er forbi. Har du et rapporteringsverktøy som automatiserer disse prosessene, vil rapporter genereres på et blunk og du kan til enhver tid sjekke siste status på budsjettet. I tillegg kan du alltid se hvordan bedriften ligger an i forhold til prognosene.

2. Du kan tilpasse tallene til hvem som skal se dem.

Skal du presentere tall for styret, interesserte investorer eller ansatte i bedriften?

– Med et digitalt rapporteringsverktøy kan du enkelt og effektivt velge ut hvilke tall du vil vise. Ulike målgrupper er gjerne interesserte i ulike aspekter ved bedriften, og har ulike utgangspunkt for å forstå dataene. Derfor er det viktig å tilpasse tallene til formålet de presenteres for, forteller Irmelin.

Hun trekker frem at noe av styrken med slike verktøy, er at du velger hva du vil vektlegge og at du kan variere dette visuelt med grafer, diagrammer og tabeller. Her har du full fleksibilitet ut i fra hva som er hensiktsmessig og hvilken målgruppe du ønsker å nå ut til.

Se også: Hva bør du se etter i en rapporteringsløsning?

Når tallene automatiseres løpende og rapportene kan genereres får vi mer tid til kjernevirksomheten vår.

Du sparer tid med skybasert rapporteringssystem

3. Du sparer tid.

– Rapportene genereres automatisk. På den måten slipper du å bruke for mye tid på sette opp rapportene, sier Irmelin.

– Når tallene automatiseres løpende og rapportene kan genereres får vi mer tid til kjernevirksomheten vår, nemlig å utvikle og utvide klatreparkene.

Se hvordan trafikkskolen Learn AS sparer tid med skybaserte rapporteringssystem.

4. Du slipper å gjøre feil.

En annen fordel med skybasert rapporteringsverktøy er at det blir mer presist.

– Det er stor sannsynlighet for feil når man setter opp budsjetter manuelt.

Hun viser til at prosessen også blir enklere når hver avdeling kan legge sine tall direkte i rapporten, i stedet for å sende det inn til regnskapsavdelingen.

– Det føles trygt og tidsbesparende å bruke digital rapportering, sier Leinslie.

5. Du kan legge strategier fremover.

For en daglig leder er likevel det aller beste med digitale rapporteringsløsninger at du får tid til å tenke fremover. Ikke bare får du frigjort tid du ellers ville brukt til å grave etter tall, du får også bedre oversikt og finner ut hvilke grep du bør ta for å jobbe mer effektivt.

Erstatter du Excel med et skybasert verktøy for rapportering, blir det enklere og mer effektivt å lage budsjetter, og til enhver tid holde seg oppdatert på bedriftens økonomiske helse. Og med riktige tall i regnskapet, kan du som leder stole på at du går fremtiden i møte med beslutninger tatt på et godt grunnlag.

Vil du vite mer? Her kan du se noen av våre webinarer helt uforpliktende.

Mest populære