Finnmarksløpet – Visma følger med på tøff ansatt som er deltaker

Henrik er ansatt ved vår regnskapskontor i Alta. Han er i gang med FL500. Distansen er på 500 km. Deltakerene på denne distansen har 8 hunder som trekker sleden.

Tett mellom deltakerne

Det er tett mellom de ledende i løpet ved de siste 130 kilometerne. De ledende deltakerene ventes i mål i ettermiddag 11.mars mellom kl 16.00 og 19.00. Vår egne Henrik ventes i mål natt til tirsdag 12.mars eller tidlig tirsdag morgen.  I skrivende stund er Henrik på plass på den obligatoriske 6 timers hvilen og ventes å gå videre kl 13.08. Han lå som nr. 30 inn til denne posten. Det var totalt 71 startende på denne distansen. 15 av disse har brutt til nå i dette krevende løpet.

Om Finnmarksløpet

Finnmarksløpet er Europas nordligste sledehundeløp. Løpet ble første gang kjørt i 1981, med Alta trekkhundklubb som arrangør. Finnmarksløpet er egentlig to løp. Ett løp på 500 km som kjøres med inntil åtte hunder, og ett løp på 1000 kilometer med maksimalt 14 hunder foran sleden.

Begge løp starter samme dag, lørdag i uke 10 – mars måned. Start og målgang er i Finnmarks største by, Alta. Kjørere og hunder i det lengste løpet kjører tvers over Finnmark fylke til Kirkenes i øst, før de snur og kjører delvis samme veien tilbake til Alta. Det kortere løpet kjører i hovedsak på Finnmarksvidda.

Man kan følge med på Finnmarksløpet på denne linken: finnmarkslopet.no

Henrik_aas_paa_start

Togo_100x100

0