E-faktura på 1-2-3

Fakturerer din bedrift elektronisk?

– Om ikke mange år vil alle fakturaer sendes elektronisk. Og det er kanskje på tide, sier Svein Holanger, Product Manager for Visma AutoInvoice.

Først kom privatmarkedet. 1,7 millioner nordmenn sendte eFaktura i 2012, og dette tallet øker hvert år.

Så kom staten

Staten hadde besparelser som hovedmål da de fra og med 1. juli 2012 krevde eFaktura fra alle sine leverandører. Den samfunnsøkonomiske gevinsten av å innføre elektronisk faktura i staten er inntil 1.9 milliarder for perioden 2009-2023.  Det viser en utredelse gjengitt i Norges Bank i sin årsrapport for 2011.

Og først nå kommer bedriftene

Og det er ikke bare staten som sparer. En undersøkelse utført av Sterling Commerce viser at du oppnår inntil 90 prosent kostnadsbesparelse som leverandør, og inntil 44 prosent kostnadsbesparelse som kunde.

– eFaktura betyr besparelser for alle. eFaktura effektiviserer arbeidet og er i tillegg bra for miljøet, sier Svein Holanger.

Han er Product Manager for Visma AutoInvoice, en tjeneste som hjelper bedrifter å sende eFaktura til hverandre. Mange bedrifter leverer også til statlige organisasjoner og er dermed lovpålagt å benytte eFaktura.

– Vi trodde at lovpålegget fra 1. juli ville gjøre at mange bedrifter ville begynne å sende eFaktura rundt denne datoen. Det skjedde ikke. Imidlertid kom mange bedrifter i gang med eFaktura i løpet av vinter og vår 2013, sier Svein.

Han mener papirfakturaens tid snart er forbi.

– eFaktura er en langt mer effektiv rutine enn dagens papirfaktura, sier Svein Holanger.

Les mer om Visma AutoInvoice her!

 

Fakturering fra A til Å på visma.no/fakturering

About

Maia Håland jobbet med innholdsproduksjon på digitale flater i Visma Software.
Connect with Maia: