Eventyret om regnskapsbyrået og tidsmaskinen

– Vi tilbyr ikke nettbank.

– Hæ? Ikke nettbank? Jeg ser forskrekket på damen i skranken. Hun ser på meg som om nettbank er et fremmedord. Jeg ser rundt meg. Det er lange køer, så jeg skjønner at jeg ikke kan kaste bort min plass ved skranken.

–          Jeg kan hjelpe deg å betale regningen, sier hun bak skranken. Manuelt og møysommelig blir regningen fylt ut.

Det blir 20 kroner i gebyr, sier hun med informerende stemme. Det er prisen på hennes service.

Jeg ser opp på kalenderen på veggen. 13. januar 1994.

–          Jammen godt, tenker jeg, at denne banken kun er et spøkelse.

–          Nei, nei, nei, svarer regnskapsføreren på mine spørsmål. Ingen mulighet for meg til selv å sende eFaktura, fylle ut reiseregninger på nett eller hente ut rapporter på nett. Ingen mulighet for selvbetjening for kunden.

– Vi tar timespris, og utfører regnskapet manuelt, på gamlemåten, sier han. Stemmen hans som lød overbevisst om det var et kvalitetsstempel å gjøre noe «på gamlemåten». Bak meg står det en mann og venter, med fakturaene sine i en pose fra Rema 1000.

Jeg ser opp på kalenderen på veggen her også for å forsikre meg at vi er tilbake i tid, men neida, det står 30. januar 2014.

Jeg setter meg inn i den elektrisk bilen min med solcellepanel. Før jeg kjører betaler jeg noen private regninger med bankappen. Plutselig piper byråappen min, og jeg ser det blinker rødt på likviditet. Det betyr at den kontinuerlige dataanalysen av tallene fra firmaet mitt, har plukket opp at jeg nå bør ta grep om likviditeten. Et minutt senere tikker det inn en melding fra min regnskapsfører om at han ønsker et møte med meg klokken 1400 neste dag, onsdag 13.januar 2016, for å diskutere tiltak. Jeg godtar og velger sted, hans kontor.

Jeg fylles av en merkelig følelse av å ha vært samme sted før i det jeg trer inn på regnskapsførens kontor for å diskutere tiltak. – Det var en bank her i gamle dager. Etter det var det et annet regnskapsbyrå som holdt til her. Men de er dessverre begge gått konkurs. – Vi flyttet inn her i 2015, forklarer regnskapsføreren.

Sørg for å henge med i tiden!

Les om innovative løsninger for regnskapsbyrå!

About

Maia Håland jobbet med innholdsproduksjon på digitale flater i Visma Software.
Connect with Maia: