– Etter 2015 vil det være vanskelig å selge windowsbaserte systemer

Konsernsjef i Visma, Øystein Moan, tar har tro på at forretningsløsninger i nettskyen er fremtiden. – Jeg tror at etter 2015 vil det være vanskelig å selge windowsbaserte økonomisystemer til nye kunder, sier han. Likevel tror han de tradisjonelle systemene vil være i drift i 10-15 år til. Se video.

I morgen er det klart for markedslansering av Visma.net, Visma’s storsatsning i nettskyen. Øystein Moan har i flere intervjuer uttalt at dette blir Vismas viktigste produkt fremover. Men hva betyr det for bedrifter at forretningsløsningen er i skyen?

– Det handler om en ny forretningsmodell. Det handler om at man ikke trenger å investere, men heller betale etter hvert som man konsumerer. Det handler om elsastisitet, at du kan kjøpe mer, du kan kjøpe mindre. Det handler også om cost of ownership, for det er veldig mye du slipper å eie. Du slipper å eie infrastruktur. Du slipper å eie drift av infrastruktur, sier Øystein Moan om nettbaserte forretningsløsninger under første visning av Visma.net i juni i år.

Moan tror markedet for nettbaserte forretningsløsnigner vil endre seg kraftig.- Som leverandører så tror jeg at de leverandørene som ikke er på SaaS (nettbasert programvare)  og ikke vet hvor de skal. Eller de som, kanskje aller verst, benekter at SaaS kommer til å bli viktig, at internett er viktig. De kommer til å ha store problemer om noen ganske få år, sier Øystein Moan.

0