Reiseregning 2015

Endelig avskaffes papirkvitteringen!

Skattedirektoratet har i dag kunngjort at originalitetskravet til reiseregninger og utleggsoppstillinger oppheves. – Dette betyr store besparelser for det norske næringsliv, sier produktsjef Gunnar Glendrange.

Endringen legger til rette for at utlegg nå kan behandles elektronisk fra arbeidstakers side, både på den ansattes hånd og bedriftens håndtering av utleggene i etterkant. Slik elektronisk behandling vil i mange virksomheter representere en vesentlig besparelse og forenkling.

–       Dette er bare positivt. Det vil forenkle rutinene for enhver norsk arbeidsgiver. Det er også noe samtlige ansatte sette pris på. De slipper nå å ta vare på småkvitteringer. De kan bare ta bilde av dem med mobilen, sier Gunnar Glendrange. Visma har lenge drevet lobbyvirksomhet for å få til denne endringen.

–       Vi har kontaktet flere instanser, hvor vi har argumentert med hvor store besparelser dette vil gi norsk næringsliv, sier Glendrange.

 

Ta bilde av kvitteringer med vår app

Det har lenge ligget i kortene at denne endringen på et tidspunkt nok ville tre i kraft. Derfor har Visma allerede utviklet løsninger tilpasset regelendringen.

Løsningen Visma.net Expense forenkler arbeidet med reiseregninger, og med appen Visma Attach  tar du bilde av kvitteringen og laster den rett opp i løsningen. Denne appen har vært hendig tidligere, men kommer virkelig til sin rett med den nye regelendringen. Dersom du har Visma.net Expense kan du allerede nå laste ned Visma Attach for for Android eller iPhone.

–       Dette er topp. Det er moderne og effektivt. Endelig blir reglene tilpasset den digitale hverdagen, avslutter Glendrange.

 

About

Maia Håland jobbet med innholdsproduksjon på digitale flater i Visma Software.
Connect with Maia: