Gå til hovedsiden

En av de første kommunene som begynte med Digipost

Sørum kommune kastet seg på Digipost-trenden. Regnskapssjef og saksbehandler deler sine erfaringer om hvordan den effektiviserer arbeidshverdagen og gir økonomisk innsparing for kommunen »

Blant fordelene med Digipost er den økonomiske innsparingen for kommunen. En vanlig forsendelse i posten koster bortimot 12 kroner. En Digipost-forsendelse kan ha en kostnad på 1 krone og 90 øre. Det betyr i praksis at Sørum kommune sparer ti kroner per forsendelse.

– Vi har dessverre ingen tall på hvor mye vi faktisk har spart med Digipost, men det har helt klart vært besparende, forteller Marianne Andresen, regnskapssjef i Sørum kommune.

Det sendes daglig ut et sted mellom 50 og 100 dokumenter fra kommunen.

– For saksbehandlerne våre er det en enklere hverdag med Digipost, og løsningen fungerer svært godt, forteller Viviann Sandem, konsulent for dokumentsenteret i Sørum kommune.

Marianne Andresen, regnskapssjef i Sørum kommune

Enklere for innbyggerne

Sørum kommune tilbyr sikkerhet til sine innbyggere ved å bruke Digipost. Med digital postkasse er det ingen papirer som blir borte på veien.

– Sikkerhetsløsningene som benyttes i Digipost ivaretar konfidensiell informasjon. Mange av brevene til kommunen inneholder sensitive opplysninger. Disse kommer ikke på avveie, og det er enklere for innbyggerne som har registrert seg for Digipost, forteller Sandem.

Snart tilbyr kommunen også «sikker digital postboks». Innbyggerne kan selv velge hvor de ønsker tilsendinger av fakturaer og andre dokumenter, noe som er bedre for kommunen og sikrere for innbyggerne. I dag tilbyr Sørum kommune elektronisk utsendelse til Digipost og SvarUt i Altinn, for innbyggerne som har registrert seg for dette.

Difis overordnende mål i regjeringens digitaliseringsprogram, på nett med innbyggerne, slår fast at innbyggere og bedrifter skal ha en sikker digital postkasse. Difis overordnende mål er at post fra det offentlige skal leveres til brukernes sikre digitale postboks.

Mottar faktura i Digipost

Via økonomisystemet til Sørum kommune, som ble integrert med Digipost, begynte innbyggerne i kommunen å motta fakturaer i Digipost i stedet for faktura på papir.

– Dette opplevde vi positivt med tanke på at mange ikke ønsker eFaktura eller Avtalegiro direkte i banken, men faktura per post. Vi håpet dette ville være en enda større kostnadsbesparelse, men flere kunder opplevde det tungvint da noen av de store bankene ikke hadde løsninger for at faktura kunne betales automatisk i nettbanken.

– Det må være enkelt for at folk skal velge det. Når alle bankene kommer på banen vil enda flere bruke Digipost, og det vil bli enda lavere kostnader for kommunen, forteller regnskapssjef Andresen.

Les mer om våre løsninger for elektronisk arkivering i sikker sone og sikker digital post.

Les mer om digital post »

Mest populære