Gå til hovedsiden

Du bruker mer moderne teknologi enn jobben

På privaten bruker vi skytjenester daglig, både Facebook, nettbank og Spotify. Arbeidsplassene henger etter. For mange er dagligdagse oppgaver som timeregistrering og reiseregning noe man gjør i Excel. Vi tror imidlertid mange arbeidsplasser snart vil ta et teknologi-sprang.

Skytjenester til himmels, lyder en overskrift i Computerworld. Bakgrunnen for artikkelen er tall fra det internasjonale analysebyrået Gartner som spår at  det globale markedet for skytjenester vil nå 109 milliarder dollar, eller omlag 620 milliarder kroner, i løpet av året. Det er en økning på 20 prosent i forhold til 2011.

At skytjenester har kommet for å bli, er det liten tvil om. For oss, som forbrukere, har skytjenester blitt en dagligdags affære. Ukentlig er de fleste nordmenn innom nettbanken, Facebook, Spotify eller en nettbutikk. På jobben ligger nok mange langt etter. For mange er dagligdagse oppgaver som timeregistrering og reiseregning noe man gjør i Excel. Og fakturagodkjenning noe man gjør ved å kvittere på en papirfaktura.

Vi ser imidlertid at mange arbeidsplassene nå er klare for endring. Vi i Visma merker helt klart en økt vekst i salg av våre skytjenester for å effektivisere blant annet timeregistrering og reiseregninger. Dette er typisk det som artikkelen omtaler som SaaS. Etter lanseringen av Visma.net, en komplett forretningsløsning for mellomstore bedrifter, levert som en skytjeneste, merker vi også en stor interesse fra norske bedrifter. Både nye og eksisterende kunder er veldig nysgjerrige. I forhold til tallene fra Gartner, som er omtalt i artikkelen, vil jeg si at vi har større forventinger til SaaS vekst enn det. Selvsagt på bekostning av salg av lokalt installert programvare.

Hjemme bruker du kanskje programmer (nettbank, Facebook, spotify) og enheter (mobil, iPad) som gir stor grad av frihet, og som er bygget på det siste innen teknologi. Mens på jobben møter mange ringpermer og Excel. Det er imidlertid endringsprosesser i sving også i bedriftsverden.

Mest populære