Skip to main content

Hva betyr digitalisering for mindre bedrifter?

Digitalisering er en viktig nøkkel til suksess for bedrifter i dag, og spesielt for mindre bedrifter. De må prioritere tiden bedre for å maksimere verdiskapingen ved å fokusere på kjernevirksomheten.

Digitalisering er en viktig nøkkel til suksess for mindre bedrifter i dag.
Hva betyr digitalisering for mindre bedrifter?

Fra papir til mobilapp

Stadig flere produkter og funksjoner i dagens samfunn blir digitalisert og automatisert – og det skjer i en rasende fart. Når var for eksempel siste gang du leste en papiravis med gårsdagens nyheter? I dag leser vi helt oppdaterte nyheter i nettaviser, hvor vi har sanntidsdata tilgjengelig – hvor og når vi ønsker det. Og hva med banktjenester? Det er få som går i banken for å betale regninger i dag – dette gjøres i nettbanken. Og ikke nok med det, i dag forventer også forbrukerne å ha mobile apper hvor man har tilsvarende funksjonalitet som i nettleseren. Måten Vipps har revolusjonert vennebetalingen på, er et godt eksempel på det. For når vi nå har spleiselag med venner, så går vi ikke hjem og logger oss på nettbanken med bankbrikke, for så å overføre penger til den som la ut. I dag bruker vi Vipps til å gjøre dette.

Tilgang til bank, avis og regnskap – når det passer best for deg!

Det er altså helt tydelig at forbrukere forventer å ha tilgang til banktjenester og aviser hvor som helst, når som helst og at alt skal være helt oppdatert. Dette handler om å forenkle og effektivisere prosesser i hverdagen. Nå ser vi at denne trenden også har revolusjonert bedriftsmarkedet, for på samme måte forventes det nå å ha tilgang til regnskapet sitt, hvor som helst og når som helst. Muligheten for å fakturere i farta eller motta lønnsslipp på telefonen – eller rett og slett bare ha løpende oversikt over regnskapet. Funksjoner som sømløs bankintegrasjon med automatisk avstemming av alle transaksjoner inn og ut av driftskonto, og automatisk elektronisk fakturering mellom økonomisystemer eller nettbank, gjør arbeidet med regnskapet mer effektivt.

Bli inspirert på seminar

Vi ser viktigheten av å spre dette budskapet, og arrangerer derfor seminarer kvartalsvis for å adressere nettopp dette temaet. Derfor var digitalisering i fokus på vårt frokostseminar onsdag 25. januar, da 70 ivrige og nytenkende mennesker fant veien til våre lokaler på Skøyen.

Med oss denne gangen hadde vi både DNB og regnskapsbyrået Causa. DnB var til stede som vår samarbeidspartner, og svarte på spørsmål rundt blant annet bankintegrasjonen i Visma eAccounting og Vipps for bedrifter og organisasjoner. Causa var med for å representere hvordan et moderne regnskapsbyrå jobber med samarbeid i Visma eAccounting, og for å belyse de fordelene det medbringer. Causa tilbyr sine klienter ulike pakker etter klientens regnskapskompetanse og behov, og vi ser at flere og flere regnskapsbyråer jobber nettopp på denne måten.

Ingen norske bedrifter starter opp for å jobbe med regnskap med mindre de er et regnskapsbyrå. Nettopp derfor er det essensielt for verdiskapingen i bedriften å bruke mindre tid på manuelle prosesser i regnskapet, og mer tid på kjernevirksomheten – det man faktisk jobber med.

Gikk du glipp av vårt frokostseminar? Bli med på det neste! Følg med på kalenderen over seminarer.

Mest populære