Det er faktum at det ikke lengre lages programvare som ikke er nettbasert!

Her er noen trender jeg mener vil gjøre seg gjeldene innen forretningssystemer i 2013.

Jeg er sertifisert konsulent på flere Visma-systemer som jeg jobber med til daglig. Visma har ikke tidligere vært i front når det gjelder nettbaserte systemer, men dette er i ferd med å endre seg.

I september i fjor ble det nye nettbaserte systemet Visma.net lansert, og i 2013 er det klart for utrulling i større skala. Ingen tvil om at dette vil endre fokus fra de tradisjonelle systemene over til nettbaserte løsninger. Visma er en stor aktør i det Norske markedet og vil være en viktig spiller i overgangen til nettbaserte forretningssystemer.

Sjekk ut Visma.net, fremtiden innen forretningssystemer!

Her er noen trender jeg mener vil gjøre seg gjeldene i 2013:

  • De minste selskapene vil velge nettbasert!

Jeg tipper at ingen av selskapene mellom 1 og 5 ansatte vil kjøpe systemer som må installeres på egen PC/Server i 2013. Det finnes nå et stort utvalg av nettbaserte systemer med mer enn nok funksjonalitet til å dekke behovene.

Det vil da bli enklere å samkjøre mot regnskapsfører. For selskaper med 1 til 4 ansatte, er andelen som bruker ekstern regnskapsfører over 70%.

Kilde: https://www.regjeringen.no

 

  • CRM på nett

Er kundene dine bedrifter, så kan et CRM- (kundestøtte) system være en fordel. Her finnes det også en rekke nettbaserte system! Det utvikles neppe noe nytt her heller som ikke er nettbasert!  Å «bokføre» kunder og forbindelser har alltid vært en viktig oppgave i salgsarbeidet. Nå får du CRM-systemer som er koblet opp mot Brønnøysund- registrene, kredittvurderingsselskaper etc.  Søk opp kunden og importer alle grunndata med et par tastetrykk, inkl. eier, daglig leder og styre.

  • Timeføring i Excel er for tungvindt

Er du alene er kanskje Excel godt nok til timeføring, men det finnes en rekke nettbasert systemer dersom du vil ha noe som er litt mer avansert. Det er mye å velge i der ute! Har du i tillegg e-post/kontorstøtte i skyen, samt en lagringstjeneste for bilder og dokumenter, har du også sikkerhetskopi av absolutt alt! I tillegg når du alle dine data fra nettbrett og smarttelefon.  Det siste er mer et krav enn et ønske i 2013!

Sjekk ut Visma Severa – enkel timeregistrering på nett!

  • De litt større SMB-selskapene – plattform (Windows i praksis) eller nettbasert?

Er du i den situasjon at du bør bytte ut gamle systemer er det naturlig å vurdere et nytt nettbasert system.  Det er et faktum at det ikke lengre lages programvare som ikke er nettbasert!

Med mindre du har fagsystemer som du ikke kan bytte ut, og som i tillegg ikke er nettbaserte, kan du vurdere på samme måte som for de miste selskapene, alt skal på nett! Fagsystemer er ofte utviklet av mindre aktører for en bestemt nisje/bransje.  Min erfaring er at de da henger noe etter, men jeg antar det jobbes febrilsk med nye nettbaserte løsninger også her! Velger du å bruke ekstern regnskapsfører er det naturlig at tjenester utføres på ditt system, eller i en kombinasjon der regnskapsfører sine system integreres mot din løsning. Det er neppe økonomisk forsvarlig å gjøre dobbeltarbeid, hverken internt eller eksternt.

  • Velg en leverandør som leverer det du trenger i dag og i morgen

Når du først tenker nettbasert er det viktig å jobbe seg mot at alt er nettbasert!  Logistikk, regnskap, time- prosjekt, lønn, CRM osv. Det bidrar til at du på sikt kan kutte ut lokal server, eller APS-løsninger, i sin helhet. Først da kommer den store gevinsten med nettbaserte skytjenester!

Om du ikke klarer å legge alt over med en gang, så velg et system/leverandør som du tror kan ta deg dit.

Derfor er jeg glad for at Visma i 2012 lanserte et komplett forretningsløsning i nettskyen. Ikke fordi alle skal over dit med en gang, alle er ikke klar for det. Men fordi det betyr at Visma tilbyr hele spekteret av løsninger både jordbasert og nettbasert, og kan ta deg med på hele reisen fra jordbasert til nettbasert. For ja, vi skal alle dit.

DSC_1492Fra lanseringen av Visma.net i september 2012.

Jobber hos Teneo Data AS som seniorkonsulent på forretningssystemer. Hjelper små- og mellomstore selskaper med implementering av Visma-systemer for økonomi, logistikk og CRM. ww.teneodata.no
Connect with Tom: