Skip to main content

ERP-system: Når bør du bytte og hvorfor?

Et gjennomsnittlig ERP-system «varer» i mellom sju og ti år. Så hva har du å tjene på å bytte system?

Derfor bør du ha et nettbasert ERP-system
Hva vil det si å ha et nettbasert ERP-system?

Mange bedriftsledere vi snakker med vil flytte systemene sine til skyen for å få bedre oversikt og kontroll over it-kostnadene. Men fordi skytjenester alltid er oppdaterte, er du også alltid oppdatert med nyeste funksjonalitet. Det kan gi dere flere fordeler enn bare lavere kostnader.

Les guiden: 10 grunner til å velge nettbasert ERP-system

Nei, du ikke jobbe i skyen

ERP-systemet, eller økonomisystemet, er kjernen i driften din. Men mååå det på død og liv være skybasert? Gjennom årenes løp har dere sannsynligvis tilpasset og utvidet systemet, og databasene har vokst seg store. Nye behov har gitt rom for nye spesialtilpasninger. Og tenk på dette: Et gjennomsnittlig ERP-system varer gjerne sju til ti år.

Fordi den teknologiske utviklingen går så fort, og nye funksjoner og tjenester stadig dukker opp, vil derfor svært mange veldig fort jobbe i systemer som er unødvendig utdaterte og tungvinte. På et tidspunkt vil dagen komme da systemet ikke kan tilpasses ytterligere.

Så for å svare på spørsmålet: Et ERP-system ikke være skybasert. Men det er flere grunner til at det kan være lurt å investere i en mer fremtidsrettet løsning, som gjør at dere slipper lokalinstallert programvare og høye kostnader knyttet til drift og vedlikehold.

Les også: Hva er et ERP-system?

Et ERP-system på abonnement?

Ja, hva er egentlig forskjellen på et lokalinstallert og et nettbasert ERP-system? Et nettbasert ERP-system har de samme funksjonene og fordelene som en hvilken som helst annen skytjeneste. Nettbaserte tjenester driftes i eksterne driftsmiljøer og serverparker i skyen.

Det innebærer for eksempel at oppdateringene er gratis og kommer automatisk. Dermed har du ingen kostnader knyttet til servere og vedlikehold. Det du betaler, er en månedlig sum for å bruke tjenesten (eller programvaren). Litt som et hvilket som helst annet abonnement, egentlig.

De fleste leverandører av ERP-systemer satser nå på skyløsninger. Den økte etterspørselen i markedet har bidratt til at skyløsninger i dag både gir økt fleksibilitet til lavere pris enn de tradisjonelle ERP-systemene.

Hvordan vite om du bør bytte?

Men når er det riktig tidspunkt for meg å flytte til skyen?, tenker du kanskje. Det enkle svaret er: jo før, desto bedre. Svarer du ja på ett eller flere av spørsmålene under, har du enda flere grunner til å vurdere overgang allerede nå:

  • Benytter dere flere systemer for å administrere ulike avdelinger, men systemene snakker ikke sammen?
  • Benytter dere ulik programvare, som dere må oppgradere med jevne mellomrom?
  • Har dere høye vedlikeholds- eller lisenskostnader?
  • Har du liten oversikt over faktiske IT-kostnader?

Les guiden: 10 grunner til å velge nettbasert ERP-system

Most popular