Gå til hovedsiden

Derfor bør du velge et nettbasert ERP-system

30 000 bedrifter har planer om å flytte til skyen i 2019. Årsaken? Mangelfull oversikt over it-kostnadene.

Derfor bør du ha et nettbasert ERP-system
Hva vil det si å ha et nettbasert ERP-system?

4 av 10 (ifølge cw.no) tror de sparer penger på drift i skyen. Like mange sier de ikke vet. Daglig leder og IT-ansvarlig er mest trygg på at det er penger å spare. 

Les også: Fem ting norske ledere bør vite om skytjenester

De fleste ser fordelen med skyen

Mange vil altså flytte til skyen for å få bedre oversikt og kontroll over it-kostnadene. Men det finnes flere fordeler med skyen, skal vi tro bedriftsledere: 9 av 10 sier de ikke opplever at nettbaserte IT-tjenester er dyrt. De fleste har enten satt ut, skal sette ut tjenester, eller vurderer nettskyen.

Hvor mange har planer om å bygge opp IT-funksjonen i eget hus? Kun 8,5 prosent. Flertallet har med andre ord en nåtids- eller fremtidsplan om skyen. 

– 9 av 10 sier de ikke opplever at nettbaserte IT-tjenester er dyrt.

Må ERP-systemet være i skyen også?

ERP-systemet er kjernesystemet i din virksomhet. Gjennom årenes løp er systemet sannsynligvis blitt tilpasset, utviklet og databasene har vokst seg store. Nye behov har gitt rom for nye spesialtilpasninger. Og tenk på dette: Et gjennomsnittlig ERP-system varer gjerne sju til ti år.

Fordi den teknologiske utviklingen går så fort, og nye funksjoner og tjenester stadig dukker opp, vil derfor svært mange veldig fort jobbe i systemer som er unødvendig utdaterte og tungvinte. På et tidspunkt vil dagen komme da systemet ikke kan tilpasses ytterligere.

Så for å svare på spørsmålet: Et ERP-system trenger ikke være skybasert. Men det er flere grunner til at det kan være lurt å investere i en mer fremtidsrettet løsning, som gjør at du slipper lokalinstallert programvare og høye kostnader knyttet til drift og vedlikehold.

Les også: Hva er et ERP-system?

Hva vil det si å ha et nettbasert ERP-system?

Ja, hva er egentlig forskjellen på et lokalinstallert og et nettbasert ERP-system? Et nettbasert ERP-system har de samme funksjonene og fordelene som en hvilken som helst annen skytjeneste. Nettbaserte tjenester driftes i eksterne driftsmiljøer og serverparker i skyen.

Det innebærer for eksempel at oppdateringer skjer automatisk og har ingen kostnad, så bedriften slipper å tenke på servere og vedlikehold. Du betaler kun en månedlig sum for å benytte deg av tjenesten eller programvaren. 

De fleste leverandører av ERP-systemer satser nå på skyløsninger. Den økte etterspørselen i markedet, har bidratt til at skyløsninger i dag både gir økt fleksibilitet til lavere pris enn de tradisjonelle ERP-systemene.

Bør du bytte?

Men når er det riktig tidspunkt for meg å flytte til skyen, tenker du kanskje. Det enkle svaret er: jo før, desto bedre. Svarer du ja på ett eller flere av spørsmålene under, har du enda flere grunner til å vurdere overgang allerede nå:

  • Benytter dere flere systemer for å administrere ulike avdelinger, men systemene snakker ikke sammen?
  • Benytter dere ulik programvare, som dere må oppgradere med jevne mellomrom?
  • Har dere høye vedlikeholds- eller lisenskostnader?
  • Har du liten oversikt over faktiske IT-kostnader?

Les guiden: 10 grunner til å velge nettbasert ERP-system

Mest populære