Gå til hovedsiden

Når bør du bytte ERP-system?

Hvis du kjenner på at du savner data og innsikt og synes at det tidvis er vanskelig å samarbeide på en ryddig måte, er dette utfordringer som på sikt vil stagnere bedriftens utvikling og hindre vekst. Et ERP-system vil løse disse utfordringene for deg.

Derfor bør du ha et nettbasert ERP-system
Hva vil det si å ha et nettbasert ERP-system?

Du bør bytte ERP-system hvis:

Du vet at dere:

  • Benytter flere systemer som ikke snakker sammen og trenger jevnlige oppdateringer.
  • Har høye vedlikeholds- eller lisenskostnader.
  • Har liten oversikt over IT-sikkerhet.
  • Savner innsikt i viktig data.

Les mer: Derfor feiler så mange ERP-implementeringer.

Slik vet du at det er på tide å bytte ERP-system

Hvis selskapet ditt planlegger eller har opplevd betydelig vekst og forandringer, er det mulig at du bruker et ERP-system som ikke er tilpasset nye oppgaver og rutiner. Det kan også hende at leverandørens ERP-løsning er utdatert hvis de ikke har hengt med i tiden og fulgt avgjørende oppdateringer.

Travle perioder i bedriften er faktisk et godt tidspunkt å bytte ERP-system. Da får du nemlig testet systemet mens det koker slik at du kan være sikker på at det tilfredsstiller ditt behov. Alle i bedriften får også mulighet til å ta det nye systemet i bruk samtidig og terskelen er lavere for å oppdage og rapportere problemer.

Er du leder i bedriften? Slik kan du optimere endringsledelse ved bytte av ERP-system. 

Hva er fordelene ved å bytte til nettbasert ERP-system?

Tre av de kanskje største fordelene med et nettbasert ERP-system er:

1. Du kan spare tid og kostnader! Mye manuelt arbeid som for eksempel fakturering, inn- og utbetalinger, fakturagodkjenning, reiseregninger, purring og inkasso legges i systemets hender og frigir verdifull tid. Denne tiden kan heller brukes på kundepleie og kartlegging av salgspotensialet hos eksisterende og nye kunder. Her får du en gyllen mulighet til å utvikle dine ansatte og øke veksten i bedriften.

Les mer: Dette er fallgruvene ved lokalinstallert programvare.

2.Dataene dine er trygge. Sørg for at du velger en leverandør som bruker datasentre med høyeste grad av sikkerhet og med gode backup-rutiner. Systemene oppdateres til enhver tid og sikrer at bedriften holder seg til gjeldende regler for datasikkerhet.

3.ERP-systemet gir deg uvurderlig innsikt i dataene dine. Du får tilpassede sanntidsrapporter og dashboard for fremstilling av tall. De ansatte kan dermed ta viktige forretningsbeslutninger basert på oppdaterte, fremfor historiske data.

Slik gjør et ERP-system bedriften din konkurransedyktig.

Hva koster et nytt ERP-system?

Utgiftene knyttet til bytte av ERP-løsning ligger blant annet i prosjektkostnader, lisenskostnader og eventuelle månedlige abonnementskostnader ved bruk av nettbaserte løsninger. 

I tillegg tilkommer arbeidskostnader forbundet med prosjektet, som vil avhenge av tiden og ressursene som kreves for gjennomføringen. ERP-leverandøren vil gi kostnadsestimater under salgssamtalene mens kostnadsbildet blir enda tydeligere under utarbeidelsen av prosjektplanen.

Oppdateringene av systemet er gratis og skjer automatisk. Dermed har du ingen kostnader knyttet til servere og vedlikehold. Du betaler rett og slett en månedlig sum for å bruke systemet. De fleste leverandører av ERP-systemer satser nå på skyløsninger, og den økte etterspørselen i markedet har bidratt til at skyløsninger i dag gir økt fleksibilitet til lavere pris enn de tradisjonelle ERP-systemene.

Hvis du fortsatt er usikker på betydningen av et ERP-system, finner du definisjonen her.

Les guiden: 10 grunner til å velge nettbasert ERP-system

Mest populære