Gå til hovedsiden

Fra skjema til tema – den nye skattemeldingen

Det har virkelig vært behov for en endring som oppleves som bedre, umiddelbart. Og, nå er endringen her – den nye skattemeldingen.

den gode endringen – ny skattemelding
den gode endringen – ny skattemelding

Det er aldri enkelt å forholde seg til nye metoder og løsninger, spesielt når du ikke velger dem selv. Som regnskapsfører møter du stadig forandringer som gjør at du er nødt til å endre måten du jobber på. Vi kan betrygge deg om at den nye skattemeldingen er etterlengtet, selv om du kanskje ikke er helt klar over det selv, enda.

Les mer og last ned: Komplett guide til alt om den nye skattemeldingen

Fordel arbeidsmengden utover hele året

Den nye skattemeldingen er enklere å jobbe med, enklere å forstå og raskere å utføre. 

Med en temabasert struktur, legges det opp til at alle data som omhandler samme tema vises samtidig. Det gjør det enklere å forstå strukturen, og dermed enklere å jobbe med. Du trenger ikke lenger å ha full oversikt på alle RF-skjemaene for å levere korrekt skattemelding. Men, du må fremdeles ha kontroll over regnskapet, og alt må være korrekt bokført og avstemt. 

Så, dersom du har gode rutiner for bokføring og avstemming, og kontroll over regnskapet fortløpende gjennom året, blir årsoppgjøret mindre tidkrevende. I mange tilfeller vil det kun være små endringer og kontroller som må til for å komme i mål. Ved å fordele arbeidsmengden utover året har du bedre tid på årsavslutningen, og du kan bruke tiden din på andre, mer verdiskapende tjenester for kundene dine. 

Du kan rett og slett jobbe smartere. Det er hovedgrunnen til at vi mener at disse endringene er til det bedre for deg, dine kollegaer og ikke minst dine kunder. Skatteetaten kan allerede vise til undersøkelser og gode tall blant bedrifter som har testet ut den nye løsningen.

Kom i gang med riktig system

For å komme i gang har du behov for et godt system som hjelper deg.

I år er hovedmålet til Skatteetaten vært at så mange Enkeltmannsforetak (ENK) som mulig bruker den nye skattemeldingen. Neste år vil det være obligatorisk for ENK å levere årsoppgjøret med den nye strukturen. Samtidig ønsker Skatteetaten at så mange AS så mulig også benytter den nye skattemeldingen. Vi ser derfor på det neste årsoppgjøret som en ypperlig mulighet for deg, til å innføre nye gode rutiner for både ENK og AS. Det er vel ingen grunn til å ikke forenkle arbeidet ditt? 

Vi oppfordrer deg til å bruke sommeren og høsten godt. Se på nye løsninger allerede nå. Da har du god tid til å finne den beste løsningen for deg og ditt regnskapsbyrå, og du er godt rustet til årsoppgjørsperioden på nyåret. 

Her kan du lese om årsoppgjør i skyen – Visma Periode og År 

Mest populære