De første ukene som Management Trainee

Først la meg presentere meg selv: Jeg heter Kjartan Nielsen Friis, 26 år, oppvokst i Bergen og har en sivilingeniørgrad i Industriell Design fra NTNU. Jeg har mange interesser, men faglig er jeg spesielt interessert i nyskaping og innovasjon. Jeg er nå på plass som Management Trainee hos Visma og er godt i gang med mitt første prosjekt.

Meg på kontoret

Visma består av mange forskjellige selskaper. Jeg er nå hos Visma Software AS, i salgsavdelingen. Som Management Trainee skal vi jobbe med 3-5 forskjellige prosjekt i forskjellige avdelinger i løpet av året. Det blir hektisk, men veldig spennende!
De første ukene har for meg gått med til å sette meg inn i selskapet, utfordringene fremover, å treffe mine nye kolleger og ikke minst å komme i gang med prosjektet mitt. Vi ble kastet rett uti det – dag 3 på jobb fikk vi vårt første prosjekt. Det er mye å sette seg inn i (ikke minst forstå alle forkortelsene – APS, SaaS, BPO, P&C, CRM, EPR, POS, HRM, PAM, osv.), og læringskurven er bratt. Det er også akkurat det jeg håpet på da jeg søkte.
Grunnen til at jeg søkte hos Visma var at jeg ikke helt visste (eller fremdeles vet) hva jeg skal bli når jeg blir stor. Derfor tenkte jeg at traineestillinger virket interessante fordi man får sett mange sider av en stor bedrift. Det var også viktig for meg å jobbe hos en bedrift som utvikler et produkt – fra ide til salg. Det gjør at man hele tiden må ha fokus mot kunden og brukeren, som jeg syntes er spennende. I tillegg til prosjektene vi er på til enhver tid, har vi også mindre ansvarsoppgaver som rekruttering, gjennomføring av valg og undersøkelser internt. Det gjør at vi får se helheten i hvordan Visma opererer.

Vismas hovedkontor

Jeg jobber nå med et prosjekt som tar for seg et viktig område for Visma. Så jeg får truffet produktansvarlige, ledere, direktører og andre som kan gi meg god input. Som Management Trainee i Visma blir du ikke satt til å gjøre et ”tulleprosjekt” i enden av korridoren.. Det er veldig artig at så mange er interessert i hva jeg holder på med, selv om jeg er den unge rookien!

Mest populære