Gå til hovedsiden

Datasikkerhet i Visma eAccounting

Digitale løsninger har kommet for å bli og datasikkerhet er med det viktigere enn noen gang. Les hvordan du kan jobbe med dette i Visma eAccounting!

Datasikkerhet i Visma eAccounting
Datasikkerhet i Visma eAccounting
  • Mørketallsundersøkelsen
  • Sikkerhet i Visma eAccounting
  • Sikkerhet i Visma

Stolt sponsor av Mørketallsundersøkelsen

Visma er i tillegg stolt sponsor av Mørketallsundersøkelsen publisert av Næringslivets sikkerhetsråd. Undersøkelsen er et viktig bidrag til å kartlegge omfanget av datakriminalitet og IT-sikkerhetshendelser i norske virksomheter, og benyttes av regjeringen når strategien for datasikkerhet skal kartlegges for året som kommer.

Noen nøkkeltall fra rapporten 

  • Et høyt antall respondenter svarte tydelig “nei” på at de har hatt sikkerhetshendelser i 2019, i tillegg til et stort antall av respondenter som svarte “nei” til om de har opplevd forsøk på nettrelaterte angrep.
  • 59% av selskapene som ble utsatt for dataangrep i 2019 oppdaget dette ved en tilfeldighet, og ikke som et resultat av veletablerte rutiner, retningslinjer og sikkerhetsrammer.
  • 50 % av selskapene skylder på “menneskelige feil” og 39 % skylder på manglende bevissthet rundt datasikkerhet i bedriften.

Dette er urovekkende tall da Vismas interne forskning viser at enhver internett eksponert tjeneste støter på 6-8 angrep i måneden, og mange av disse angrepene er så sofistikerte at de burde blitt undersøkt og rapportert videre til politiet.

“Når du reflekterer over antallet respondenter som ikke er klar over slike angrep, viser det til behovet for økt kunnskap innen dette feltet. Mangelen på kunnskap, kombinert med manglende rapportering, gir i tillegg en sekundær effekt for finansiering for å bekjempe slik kriminalitet fra myndighetene” sier Espen Agnalt Johansen, direktør for produktsikkerhet i Visma.

Les mer: Key findings on cybersecurity from the Hidden Statistics report 2020 (engelsk)

Sikkerhet – alltid først i rekken

Vi er alle kunder av skytjenester enten via jobb eller privat. For deg som bruker Visma eAccounting er det derfor viktig at du har kjennskap til de mulighetene som finnes innenfor sikkerhet og bruk av Visma eAccounting.

Passord

Vi har strenge krav til opprettelse av passord i Visma eAccounting, og det er viktig at du velger en unikt passord for tjenesten. Det kan ikke inneholde deler av navnet ditt, samt at det må inneholde minimum 8 tegn, ett stort tegn, ett lite tegn, ett numerisk tegn og ett spesialtegn. Vi sjekker i tillegg alle passord opp mot en egen database for passord som er svartelistet og tillater ingen av disse.

Tofaktorautentisering 

Har du fortsatt ikke tatt i bruk tofaktorautentisering, også kjent som totrinnskontroll (2FA), er det på høy tid å aktivere dette for å øke sikkerhetsnivået for bedriften din. Tofaktorautentisering gir et ekstra lag med sikkerhet som stadig flere benytter seg av og har blitt en sikkerhetsstandard når det kommer til skytjenester. Det gir deg det ekstra laget med sikkerhet dersom passordet ditt kommer på avveie.

Vi støtter både Google Authenticator (Iphone/Android/Blackberry) og Authenticator (Windows Phone), og du kan velge å aktivere dette på firmanivå (anbefalt) eller brukernivå.

Les mer: Bruk av totrinnskontroll (2FA) i Visma eAccounting

Passordfri pålogging

Tilhenger av Face ID eller andre biometriske sikkerhetstjenester? Vi støtter nå passordfri autentisering med FIDO2. Visma er en av de første store virksomhetene i Europa som tilpasser denne teknologien fullt ut og gjør den tilgjengelig i stor skala. Når du har aktivert passordfri autentisering, kan enhver bærbar eller stasjonær datamaskin som støtter Windows Hello fingeravtrykkleser eller kamera, Macbooks med Touch ID eller Android-telefoner logge på uten brukernavn eller passord, men i stedet bruke deres biometriske evner. Passordfri autentisering er svært sikkert og inkluderer 2FA, og den er i tillegg fullstendig motstandsdyktig mot phishing!

Les mer: Bedre brukeropplevelse – logg på uten passord

Brukertilganger

Det er ikke til å stikke under en stol at mange av utfordringene bedrifter møter i dag skyldes menneskelige feil. Som kunder av skytjenester har vi umiddelbar tilgang til tjenester både på mobil, nettbrett og pc. I tillegg er det flere regnskapsprogrammer som støtter sluttgodkjenning for utbetaling av leverandørfaktura direkte i systemet. Det kan derfor være lurt, som et ekstra sikkerhetstiltak, å begrense tilgangen for ansatte, så de kun har tilgang til data de trenger for å utføre sine arbeidsoppgaver. Dette gir deg som administrator bedre kontroll, og kanskje færre bekymringer i hverdagen.

Les mer: Hvordan administrerer bruker i Visma eAccounting

Les også: 5 datasikkerhetstips for små bedrifter

Sikkerhet i Visma 

Som tilbydere av nettbaserte løsninger har vi gjennom årene etablert prosesser, metoder og teknologier for å møte våre kunders behov for sikkerhet, personvern og tilgjengelighet. Truslenes natur endrer seg hele tiden, så sikkerhetsbevissthet er en naturlig del av utviklingsprosessen, og vi jobber kontinuerlig for å bli enda bedre! Du kan lese mer om hvordan vi jobber her. Utover dette har vi hovedsakelig tre kilder for informasjon om sikkerhet ut til vår kunder.

Visma Privacy Statement 

Visma Privacy Statement er vår personvernerklæring som beskriver dine rettigheter til personvern og vår forpliktelse til å beskytte dine personlige data. Visma Group er underlagt europeisk personvernlovgivningen, inkludert General Data Protection Regulation (GDPR). Vår personvernerklæring vil du alltid finne tilgjengelig på våre hjemmesider.

Visma Trust Center

I vårt Visma Trust Center finner du alt av informasjon innen sikkerhet, personvern og datalagring. Som eier av en bedrift forstår vi at dine data er blant dine mest verdifulle eiendeler. Derfor har vi et sterkt fokus på sikkerhet, personvern, åpenhet og samsvar med regelverk.

Terms of Service – Brukervilkår

Brukervilkår er den juridiske avtalen mellom kunde og Visma. Her kan du lese Brukervilkår (Terms of Service) som gjelder for bruk av produkter og tjenester fra Visma.

Driver du en liten bedrift? Visma eAccounting er perfekt for deg som vil føre regnskapet selv.

Prøv gratis i 30 dager

Mest populære