Gå til hovedsiden

Chat gir økt kundetilfredshet

Vi ringer mindre. Ifølge TNS Gallup er e-post og andre digitale kanaler stadig mer brukt av kunder, mens antall telefonhenvendelser går ned. Dette stemmer med våre erfaringer i Visma Advantage de siste årene. Når telefonhenvendelsene gikk ned måtte vi finne nye kanaler å møte kundene våre i og i 2012 startet vi med Chat på websidene våre.

Vi ser at dette har hatt en positiv effekt i leads generering. Kundene kommer inn på websidene våre av forskjellige årsaker og tyr lett til chatten ved spørsmål de måtte ha. Undersøkelser som er gjort av TNS Gallup viser også at det er populært med chat. Ving som vant årets kundeservice pris  i 2012 hadde en oppgang på 80%  chat henvendelser i fjor. Skandia banken som vant bestkundeservice pris  i 2011 innenfor bankbransjen, sier at 25% av henvendelsene som kommer til deres kundesenter kommer via chat. Dette er også den kommunikasjonsformen som deres kunder er mest fornøyde med ifølge deres egne kundeundersøkelser.

Så hva er fordelene med chat?

  • Lavere terskel for å ta kontakt. Det kan være små ting som står i veien i kjøpsprosessen og da er det bra med kort vei til kundeservice som kan hjelpe å gi et lite push i riktig retning.
  • Kunden får raskt svar på det han lurer på der og da og vi får en bedre innsikt i hvilke spørsmål eller problemer kundene har når de surfer på nettsidene våre.
  • Samtale på chat er billigere enn på telefon

Brukt på riktig måte kan proaktiv chat være en viktig part i å bidra til økt kundetilfredshet.

Ta gjerne kontakt med oss hvis det er noe du lurer på vedrørende vårt innkjøpssamarbeid!

Mest populære