Gå til hovedsiden

Bytte regnskapsprogram, hva er viktig å tenke på?

Vurderer du å bytte regnskapsprogram?

Bytte regnskapsprogram
Bytte regnskapsprogram – hvis ikke nå, når?

Er du en av de som vurderer å bytte regnskapsprogram, men er usikker på hvordan det egentlig fungerer? Eller kanskje lurer på om du kan bytte regnskapsprogram midt i året? Det er ikke så komplisert som mange tror, og mye er gjort på 1-2-3. Vi tar deg gjennom det viktigste du må tenke på når du skal bytte regnskapsprogram.

Når burde jeg bytte regnskapsprogram?

Mange tror de ikke kan bytte regnskapsprogram midt i året, men det stemmer ikke. Du kan bytte regnskapsprogram akkurat når det passer deg. Men om du er momsregistrert anbefaler vi å bytte etter endt periode, og ikke midt i en periode. Om du ikke er momsregistrert trenger du ikke tenke på det.

Hvordan velge riktig regnskapsprogram for din bedrift?

Det er mange tilbydere på markedet, og det er ikke alltid like lett å sammenligne tjenester på kryss og tvers. Vi har laget en guide for hva som er viktig å se etter når du skal teste et regnskapsprogram. Du finner den her: Teste regnskapsprogram. Vi håper den kan være til hjelp! 

Det er i tillegg viktig å tenke på om bedriften skal vokse, da trenger du jo et program som kan vokse i takt med din bedrift. Kanskje du også ønsker at regnskapsprogrammet skal snakke med andre systemer som du bruker? Da er verdt å sjekke ut hvor mange integrasjoner regnskapsprogrammet har. Til slutt spiller jo pris en stor rolle for mange, og da er det viktig å finne ut om det er mange ekstra kostnader knytte til oppstart og bruk.

Hva skjer med dataene mine når jeg bytter regnskapsprogram?

Som bedrift må du oppbevare dine regnskapsdata inntil 5 år. Det varierer fra leverandør til leverandør om dette blir lagret i systemet med lesetilgang, eller om du må eksportere dataen din og lagre det selv (her finnes det flere gratis alternativer i skyen som Dropbox eller Google sin disk). Det er derfor viktig at du sjekker dette opp med din tidligere leverandør.

Jeg velger å bytte – hvordan går jeg frem nå?

De aller fleste leverandørene hjelper ofte med overgangen og hvis du skulle stå fast. I Visma eAccounting får du både gratis oppstart og en gratis konsulenttime med på kjøpet. Utover dette har vi flere guider på hvordan du enkelt kan flytte dataene din og hvordan du kommer i gang! 

Slik bytter du til oss: 

Her ser du hvordan gjør det fra spesifikke leverandører:

Husk at du alltid kan prøve Visma eAccounting helt gratis i 30 dager – før du kjøper!

Mest populære