Gå til hovedsiden

Når passer det best å bytte lønnssystem?

«Det er enklere å bytte lønnssystem fra 01.01», hører jeg ofte i møte med kunder. Men visste du at etter a-meldingen kom i 2015, så har det faktisk ikke all verdens å si når på året du bytter lønnssystem?

Produktsjef: Hanna Eid i Visma Software
Produktsjef: Hanna Eid i Visma Software

Min erfaring er at mange som vurderer å bytte lønnssystem, kjenner på at de både har en skremmende og spennende tid foran deg. Det vil utfordre den som jobber med lønn, men også resten av de ansatte, til å jobbe på en helt ny – og smartere – måte.

Et av de vanligste spørsmålene jeg får, er: når på året er det smartest for oss å bytte?

Ikke lenger noe krav om hittilverdier

Etter at a-meldingen ble innført, trenger du ikke lenger ta med alle hittilverdier fra det gamle systemet over i det nye. Siden du leverer a-meldingen hver måned, er de allerede rapportert inn.

De eneste du trenger å ta med, er de hittilverdiene der saldoen for året i sin helhet har en betydning (feriepengegrunnlag, elektronisk kommunikasjon og så videre).

Desember og januar er travle måneder

Bortsett fra under korona-året 2020, pleier desember å fly av gårde. Årsavslutningen tar tid, og alt annet skal avsluttes før jul. I en allerede travel periode, er min teori – etter å ha snakket med mange av kundene våre – at det kan bli i meste laget å bytte lønnssystem også.

For selv om det nye lønnssystemet skal gjøre hverdagen enklere, så krever det selvfølgelig at du har overskudd i overgangsperioden. Du skal sette deg inn i en helt ny måte å jobbe på, samtidig som du skal lære opp både ledere og ansatte. Nettopp derfor er jeg alltid litt mer positiv til kunder som spør …

«Hva med å bytte etter sommerferien?»

Ja!, sier jeg da. Min anbefaling er alltid å bytte system i en periode der det er rolig på jobben, for eksempel i løpet av sommerhalvåret. Det er jo gjerne da du har muligheten til å sette deg ned i ro og mak for å bli kjent med det nye systemet. Uten å ha årsavslutningen og julebord hengende over deg.

Når du har tid til å lære deg noe skikkelig, betyr det også at du enda raskere kan skru på automatikken – og skrote de gamle manuelle prosessene dine. Du kan teste, prøve og feile, og bli trygg og fortrolig med at løsningen alltid er oppdatert på det lovverket som gjelder. Det er jo tross alt det viktigste, at lønnen blir riktig.

Er du nysgjerrig på å bytte lønnssystem?

Hvis du ikke allerede har bestemt deg for å bytte lønnssystem, men er nysgjerrig på mulighetene? Her kan du se et webinar på 20 minutter!

Se webinar om lønnssystemet vårt her

Mest populære