Gå til hovedsiden

Når passer det best å bytte lønnssystem?

Visste du at det faktisk ikke spiller noen rolle når på året dere bytter lønnssystem? A-meldingen fra 2015 forenklet og samordnet arbeidsgivers rapportering ved å gå fra fem skjemaer til én a-melding, og gjør også denne typen systembytter mer fleksibelt.

Produktsjef: Hanna Eid i Visma Software
Produktsjef: Hanna Eid i Visma Software

Når du vurderer å bytte lønnssystem, kjenner du sikkert på en skrekkblandet fryd. Det vil utfordre både deg som jobber med lønn, og resten av de ansatte til å jobbe på en ny og smartere måte.

Et vanlig spørsmål mange har om bytte av lønnssystem, er når på året er det er smartest å sette i gang.

Det er ikke lenger snakk om når du skal flytte lønnssystemet til skyen, men hvordan. Forbered deg godt med de 10 viktigste grunnene til at du bør flytte til et skybasert lønnssystem.

Last ned gratis guide

Ikke lenger noe krav om hittilverdier

Takket være a-meldingen trenger du ikke lenger å ta med alle hittilverdier fra det gamle systemet over i det nye.

Du behøver kun de hittilverdiene der saldoen for året i sin helhet har en betydning som for eksempel feriepengegrunnlag og elektronisk kommunikasjon.

Bytte lønnssystem? Husk at årsskiftet er travle tider

Desember og januar er gjerne måneder som preges av årsavslutningen og alt annet som skal oppsummeres med ankomsten av et nytt år. Dermed passer det sjeldent godt å sette i gang med å bytte lønnssystem i denne perioden.

Det nye lønnssystemet deres skal gjøre hverdagen enklere, og da krever det også at du har overskudd i overgangsperioden. Du skal sette deg inn i en helt ny måte å jobbe på, samtidig som du skal lære opp både ledere og ansatte.

Les mer om hvordan andre har løst utfordringen

Bytte lønnssystem etter sommerferien?

Å bytte system i en periode der det er rolig på jobben, for eksempel i løpet av sommerhalvåret, kan være lurt. Det er jo gjerne da du har muligheten til å sette deg ned i ro og mak for å bli kjent med det nye systemet, uten å ha årsavslutningen og julebord hengende over deg. Når du blir raskt og godt kjent med et system, kan du raskere skru på automatiseringen og legge vekk de gamle og langsomme manuelle prosessene.

Du kan teste, prøve og feile, og bli trygg og fortrolig med at løsningen alltid er oppdatert på det lovverket som gjelder. Det er jo tross alt det viktigste, at lønnen blir riktig.

Har du andre spørsmål om bytte av lønnssystem?

Hvis du ikke allerede har bestemt deg for å bytte lønnssystem, men er nysgjerrig på mulighetene, kan du se et 20 minutters webinar om Visma.net Payroll her.

Mest populære