
Digital sosialhjelp med Digisos i Askøy kommune
Digisos gir sosialtjenestens brukere mulighet til digital sosialhjelp. Nå fyller brukeren selv ut skjemaet digitalt. Les om Askøy kommunes gode erfaringer.
Digisos gir sosialtjenestens brukere mulighet til digital sosialhjelp. Nå fyller brukeren selv ut skjemaet digitalt. Les om Askøy kommunes gode erfaringer.
Sørum kommune sin digitale satsning forenkler hverdagen både for ansatte og innbyggere i kommunen.
Forskning viser at barnehagen spiller en sentral rolle når det kommer til utdanning, folkehelse og samfunnsøkonomi. Les hvordan barnehagen forebygger vansker innen helse og kompenserer for flere kjente utfordringer til barn.
Med en økende arbeidsmengde og færre tilførte ressurser i kommunen, er det et behov for nye grep for å hjelpe ledere vœre i bedre stand til å ta effektive beslutninger.
Ansattes arbeidsdag har endret seg, og det er viktig å tenke på hvorfor kommunene skal digitalisere samtidig som de ansatte trives.
IT i praksis 2017 ble nylig presentert. For mange kommunale ledere kan digitalisering fremstå som en stor elefant, som det er vanskelig å forstå hvordan man skal gripe an. Det blir så stort og komplekst at terskelen for å komme i gang virker uoverkommelig.
Med noen få tastetrykk mottar flyktningene som kommer til Askøy kommune nødvendig informasjon via SMS-tjenesten til Visma Flyktning.
Jeg gjorde en rask sjekk på telefonen min og resultatet var nedslående – antall apper fra det offentlige er to av 60. Min telefon er definitivt ikke eneste referanse til hva som finnes av digitale tjenester fra det offentlige, men bildet gir grunn til bekymring.
Hvordan kan du jobbe mot å gi enda bedre innbyggertjenester?
I Kristiansand er kommunes digitaliseringsstrategi godt forankret i toppledelsen.
Digitalisering av offentlig sektor går fremover og flere kommuner tar nå betydelige steg. Der markedet eller staten bidrar med standard løsninger, gjøres de største sprangene.
Kommuner står foran store omstillinger. Kommunereformen, digitalisering, lavere overføringer som følge av synkende oljeinntekter, eldrebølgen, og krav om bosetting for flyktninger er noen stikkord. Dette er noe alle ledere i kommuner må ha et aktivt forhold til.
Individuell plan (IP) er forbeholdt barn og ungdom med omfattende hjelpebehov. Med Stafettloggen får alle med særskilte behov hjelp.
Ett av målene med BTI-modellen er å se ungdom før de begår kriminelle handlinger.
Forventingene er at et felles verktøy skal skape bedre kommunikasjon, riktig hjelp og kontinuerlig oppfølging av barn og unge. Slik skal Tromsø kommune unngå oppfølgingsbrudd.
Ingen papirer, ingen påbegynte møtereferat i skuffen og ingen postsendinger. Nå legges møtereferat elektronisk inn under møtene.
Gjennom Bedre Tverrfaglig Innsats (BTI) sikrer Tromsø kommune at de jobber i et felles system. Formålet er å sikre tidlig hjelp for barn og unge som trenger det.
BTI-modellen har ført til faste samarbeidsmøter mellom fritidsklubbene og skolene i Tromsø kommune. Tidligere hadde ikke fritidsklubbene noen tildelt rolle rundt oppfølging av barn og unge.