Bodø/Glimt – Brann 2 – 0

16.mai hadde jeg min debut som tilskuer på en fotballkamp, det var Bodø/Glimt mot Brann, på Brann Stadion. Min kollega Arne Fjelberg og jeg var der for å se to «Visma.net piloter» konkurrere på banen. Med 2-0 til Bodø/Glimt kan det tyde på at det gir hurtige resultater når man er først ut med Visma.net Financials i fotball-Norge. Du lurer kanskje på hvordan jeg gikk fra totalt fotballuvitende (eller la oss kalle det uinteressert) til ihuga supporter på sidelinjen? Svaret er Visma.net!

Hva er Visma.net?

Visma.net er Vismas flaggskip i nettskyen. Det er en komplett, nettbasert forretningsløsning som samler alle ansatte og all forretningsdata i én og samme løsning. Løsningen legger til rette for automatisering, samarbeid og integrering av forretningsprosesser. Det fremmer smartere arbeidspraksis som hjelper deg å ligge i forkant av konkurrentene.

Les mer her

Visma.net + Norsk Toppfotball = Sant

Som Management Trainee i Visma får du muligheten til å ta del i og drive fem prosjekter. Mitt tredje prosjekt var å jobbe med Norsk Toppfotball (NTF), som har inngått en avtale med Visma om at alle fotballklubber i Eliteserien og 1.Divisjon skal over på samme økonomiløsning; Visma.net Financials. Utgangspunktet er at lisensrapporteringen til Norges Fotball Forbund skal bli enklere og mer effektiv, og at det i fotballen skal bli enklere å holde god kontroll på økonomien og planlegge for fremtiden. Det er de fleste bekjent at fotballklubber i Norge ikke har det beste ryktet når det kommer til økonomi. Leif Øverland tok over som ny leder i NTF på nyåret, og sa da til Aftenposten at han ønsker å profesjonalisere fotballklubbene slik at arenaene igjen fylles opp og klubbene får en bærekraftig økonomi (25.10.2013). Jeg personlig har stor tro på at Visma her kan være en bidragsyter og at målet Øverland har satt er lettere å nå med gode styringsverktøy for økonomi. Men ingen endring skjer over natten, og leveransen av Visma.net Financials krever en pilotperiode og en gjennomarbeidet utrullingsplan, hvilket har vært min jobb å bidra til.

bilde22

Før avspark var det viktig å lære offside-reglen. Her demonstrert ved hjelp av chili-nøtter.

Vi selger produktivitet til fotball-Norge

Fire klubber skal være piloter i prosjektet: Bodø/Glimt, Brann, Kristiansund og Nest-Sotra. Bodø/Glimt var først ut og har kommet langt med Visma.net Financials. De har allerede tatt i bruk alle Visma.net automatiseringsverktøy (Approval, Autopay, og AutoInvoice). Fra Bodø kan det meldes om gode resultater og økonomiansvarlig er glad for å nå kunne sitte i sin rorbu og følge opp klubbens økonomi. Det som er utrolig kult med Visma.net, er at tjenesten (gitt at du tar i bruk alle automatiserte prosesser) umiddelbart gir en ny og bedre måte å jobbe på. Mye manuell «punching» og registrering blir byttet ut med automatikk, og den økonomiansvarlige blir i større grad en «controller». Med alt på nett, unngår du for eksempel at en papirfaktura som ligger til godkjenning på en pult blir borte, for med tjenesten Visma.net Approval ligger den elektronisk i programmet og du kan bl.a. spore hvem den har vært innom. Visma.net er fantastisk! Det er en veldig morsom tjeneste å jobbe med fordi vi ikke selger programvare, vi selger produktivitet!

bilde

Arne Fjelberg og meg selv, humøret er på topp når Visma.net vinner.

 

«Å få være med på banen – der det skjer»

I dette prosjektet har jeg nok brukt like mye tid på å sette meg inn i «fotballens univers» som jeg har i Visma.net. Det er så mange hyggelige mennesker i fotballen (og i Visma.net-teamet), og noe jeg har satt pris på er å få bli med ut og møte kunden, både klubbene og NTF. Fra å kanskje kunne nevne navnet på to norske fotballklubber, har jeg nå snakket med alle, hørt om deres behov og blitt kjent med hvordan de jobber. Å møte sluttbrukeren gjør jobben morsommere og mer levende, og gir en ekstra dimensjon til det daglige arbeidet. Det er jo tross alt de som skal avgjøre om Visma.net er en seier!

bilde1

Bødø/Glimt’s supportere feirer på sidelinjen.

0